ABB tekent voor Oranjetuin Dordrecht

21 maart 2024
Afbeelding ABB tekent voor Oranjetuin Dordrecht

Gemeente Dordrecht en ABB Bouwgroep hebben de ontwikkelovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van de laatste fase van de Piet Heynstraat in de Dordtse wijk Wielwijk. Na een zorgvuldige selectieprocedure won het plan Oranjetuin de tender. Wij zullen de voormalige speeltuinlocatie transformeren tot levendige woonwijk.

 

In Wielwijk zijn veel ontwikkelingen gaande. De na-oorlogse wijk krijgt een facelift om nog beter te voldoen aan de hedendaagse (woon)wensen. De herontwikkeling van de Piet Heynstraat is daar één van. “Nadat de speeltuinvereniging aan de Piet Heynstraat in Wielwijk stopte, is dit stuk grond van de gemeente vrijgekomen voor de bouw van koopwoningen”, vertelt wethouder Peter Heijkoop. “Gisteren zetten we daarvoor onze handtekeningen. Ik kijk uit naar het oplevermoment als mensen hun intrek in een mooie nieuwe woning in deze wijk nemen.”

 

Kwaliteit en duurzaamheid

Met Oranjetuin sluit ABB perfect aan op de ontwikkelingen in de wijk. “In Oranjetuin staan kwaliteit en duurzaamheid centraal”, vertelt Frank van Dijk, Commercieel Directeur ABB. “De woningen zijn ontworpen met ‘de voeten in het groen’ en zijn zo gesitueerd dat er een sterke samenhang ontstaat tussen het nieuwe plan en de eerder gerealiseerde fases. Het creëren van die sociale én groene verbinding vinden we belangrijk. We zetten niet zomaar huizen neer, maar creëren een plek waar de bewoners zich snel thuis voelen.”

Alle woningen zijn gasloos, worden aangesloten op het warmtenet van HVC en zijn voorzien van perfecte isolatie en zonnepanelen.

 

Lokaal

ABB werkt graag met lokale partners. Partijen die niet alleen deskundig zijn in hun vakgebied, maar ook echt gevoel hebben bij de stad. In dit geval het Dordtse ingenieursbureau KVMC, betrokken als adviseur op het gebied van duurzaamheid, en het Dordtse architectenbureau Stijl Architectuur, voor het ontwerp van de woningen.

 

Volg alle ontwikkelingen

De ondertekening van deze ontwikkelovereenkomst is de eerste grote stap in dit mooie project. ABB zal de komende maanden het plan Oranjetuin verder uitwerken. Halverwege 2024 gaan de woningen in verkoop en naar verwachting start ABB in 2025 met de bouw. Op www.oranjetuin-dordrecht.nl worden alle ontwikkelingen rondom dit project bijgehouden. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en hoor als eerste wanneer de verkoop start.

 

 

Afbeelding ABB tekent voor Oranjetuin Dordrecht

Meer nieuws

Nieuws
16 juli 2024
16 juli 2024

Feest op de bouwplaats van Land van ’t Hoff

Nieuws
11 juli 2024
11 juli 2024

Bouw gestart laatste eengezinswoningen Amstelwijck Park

Nieuws
2 juli 2024
2 juli 2024

Overeenkomst getekend voor ontwikkeling Waelhoven