Menu

Waterdonken, Breda

De gevarieerde nieuwbouwwijk Waterdonken ligt aan de nieuwe waterrand van Teteringen. In totaal ontwikkelde en realiseerde ABB in het plan Waterdonken 96 eengezinswoningen. Woningcorporatie Singelveste AlleeWonen heeft hiervan 21 woningen afgenomen. De bebouwing en het landschap zijn met elkaar verweven. De inrichting van de openbare ruimte is afgestemd op de natuurlijke omgeving.

De infrastructuur maakt, net als de woningen, deel uit van het landschap. Vrijwel alle parkeervoorzieningen zijn aan het zicht onttrokken. De hoeveelheid verharde wegen is tot een minimum beperkt. De wijk kenmerkt zich door veel groen en water en de kronkelende wandel- en fietspaden.

  • Locatie Breda
  • Omvang 17 ha (96 eengezinswoningen)
  • Status Opgeleverd
  • Opdrachtgever ABB Ontwikkeling B.V.
  • Expertise Ontwikkelen, Bouwen, Conceptwoning

Vrijheid aan het water

Nieuwbouwproject Waterdonken, waar PBV architecten uit Wassenaar verantwoordelijk is voor het ontwerp van de woningen, is een mooie plek om te wonen. Tussen het nieuw aangelegde water in het poldergroen. Met het dorpse karakter van Teteringen en de Bredase binnenstad binnen handbereik. Geen wonder dat ABB juist deze plek van Breda uitkoos. Om, in overleg met de gemeente Breda, schitterende woningen te ontwikkelen en bouwen. De woningen zijn zo gebouwd dat ze deel uitmaken van de natuurlijke omgeving. Zeker kinderen voelen zich hier vrij om zonder enige remming buiten te spelen en zich over te leveren aan hun fantasie. Overigens zonder dat hun ouders bang hoeven te zijn voor druk en snel verkeer. Want ook daar is rekening mee gehouden in de planvorming.

''Een mooie plek om te wonen tussen het nieuw aangelegde water.''