Menu

Verreweg Nieuw Hollands Huis, Maassluis

ABB ontwikkelt en realiseert in het nieuwe woongebied Wilgenrijk, deelgebied Buitengoed, project ‘Verreweg Nieuw Hollands Huis’. Het door Zeinstra Veerbeek Architecten ontworpen plan is gelegen aan de laan Verreweg en omvat grondgebonden huizen en appartementen.

Website Wilgenrijk   Website Verreweg Nieuw Hollands Huis

Woongebied in wording

Woongebied Wilgenrijk
Wilgenrijk is een gebiedsontwikkeling gelegen tussen Rotterdam en Den Haag. In totaal worden er circa 1.750 huizen gerealiseerd. Eeuwenlang is het plangebied gebruikt voor agrarische doeleinden, maar in de komende periode transformeert het gebied geleidelijk naar een woonlandschap. Diverse deelplannen zijn reeds gerealiseerd en in ontwikkeling. Verreweg – Nieuw Hollands Huis wordt gerealiseerd aan Verreweg, een belangrijke statige laan die het gehele Wilgenrijk verbindt.

Deelgebied Buitengoed
Buitengoed is een groene, waterrijke en open buurt met dorpse sfeer. De buurt is geïnspireerd op de statige wijk Kralingen in Rotterdam: brede lanen, vijvers, oevers, een park. Straten die slingeren, kleine binnenhoven, een fijne leefomgeving. Buitengoed heeft een ongekende woonvariatie met circa 200 huizen die sterk in type en uitvoering variëren en bevat zowel koop- als huurhuizen. Kleinschalige appartementengebouwen volledig in architectuur van de omliggend huizen, treft u er ook. Te midden van de grote parktuin aan de rand van de buurt, komt een kleinschalig boetiekhotel dat naast de ideale logeerplek, ook een ontspannen en natuurlijke plek aan het water biedt voor samenkomen en heerlijk eten en drinken. Daarnaast loopt u vanuit de buurt zo de Parkwal op om te recreëren of via de natuurlijke hoofdentree naar de knusse historische binnenstad of het splinternieuwe winkelgebied Koningshoek. Dorps wonen met alle voorzieningen bij de hand.

“Een uiteenlopend aanbod van huizentypen, met appartementen, villa’s, half vrijstaande huizen en herenhuizen.”

Over Verreweg Nieuw Hollands Huis

We kunnen veel vertellen over wie we zijn en hoe we werken. Maar liever delen we de ervaringen van anderen. Bekijk hun verhalen. En ontdek hoe opdrachtgevers, kopers en partners de samenwerking met ons ervaren.

Edwin en Mariska over Verreweg Nieuw Hollands Huis

Lees hier het verhaal.

Verreweg - Nieuw Hollands Huis

Deelplan Verreweg – Nieuw Hollands Huis
De ontwikkeling van Verreweg – Nieuw Hollands Huis (in deelgebied Buitengoed) is bewust geënt op de kwaliteit van de huizen en de leefomgeving van de bewoners. Het ontwerp van de huizen is gebaseerd op de traditionele Oud Hollandse architectuur, maar is vormgegeven in een nieuwe stijl waardoor de Maassluise School architectuur ontstaat. De huizen vormen geen anonieme repetitie in lange blokken, maar individueel herkenbare huizen, met een eigen karakter, stijl en kleurpalet.

Verreweg – Nieuw Hollands Huis kent een uiteenlopend aanbod aan huizentypes: van villa’s, half vrijstaande huizen, appartementen en herenhuizen. De appartementen worden aangeboden met een woonoppervlakte vanaf circa 90 m2. De huizen vanaf circa 175 m2 en hebben allen een riante tuin met zuid/westligging. Bewoners wonen hier in een groene omgeving en ervaren daardoor het ultieme gevoel van vrijheid. Kortom: een fijne woonomgeving met schitterende gedetailleerde huizen.

“De ontwikkeling van Verreweg - Nieuw Hollands Huis (in deelgebied Buitengoed) is bewust geënt op de kwaliteit van de huizen en de leefomgeving van de bewoners.”

  • De architect, ZVA aan het woord over Verreweg Nieuw Hollands Huis Bekijk de video

    De architect, ZVA aan het woord over Verreweg Nieuw Hollands Huis

Onderdeel Wilgenrijk
Wilgenrijk is schoonheid en kracht van Holland in zijn meest pure vorm. Het gebied is groen, waterrijk en landelijk. Met een rust die zeldzaam is in de Randstad. Lanen, straten en pleinen gaan aangenaam op in de boomrijke, groene omgeving. Kinderen banjeren in een natuurlijke omgeving en spelen bij en op het water. Wie hier woont, kiest voor een kalme, ontspannen manier van leven in een geriefelijke omgeving. Iedere buurt kent zijn eigen, kleinschalige, intieme sfeer, met aandacht voor kwaliteit en stijl. Het voelt alsof het er al jaren is, door volwassen groen en zorgvuldige keuzes bij de inrichting van buitenruimte.

“Een nieuw woongebied tussen Rotterdam en Den Haag, dicht bij Maassluis, Maasland en natuurgebied Midden-Delfland.”