Menu

Ponte Rialto, Purmerend

Het fraaie Ponte Rialto omvat 61 één-, twee- en driekamerappartementen van 32 tot 59 m2 met een privé buitenruimte in de vorm van een tuin, ruim balkon of dakterras én een externe berging. Onderin het gebouw zijn in totaal 60 parkeerplaatsen en biedt de fietsenstalling ruimte aan twee fietsen per appartement.

Alle appartementen worden compleet opgeleverd inclusief toilet, badkamer en een kant- en klare keuken voorzien van Bosch apparatuur. Elk  appartement beschikt over voldoende bergruimte, mede dankzij de wasmachine/bergkast in het appartement en ook nog een externe berging op de eigen etage.

  • Locatie Purmerend
  • Omvang 61 appartementen
  • Status Opgeleverd
  • Opdrachtgever NHPM2 BV (Ontwikkelcombinatie Snippe Projecten B.V. en ABB Bouwgroep B.V.)
  • Expertise Bouwen, Ontwikkelen

Veel keuze

We hebben het hier over 61 complete appartementen in maar liefst 11 verschillende uitvoeringen. Het merendeel betreft driekamerappartementen. Daarnaast zijn er enkele tweekamerappartementen en zelfs studios. Alle twee- en driekamerappartementen zijn voorzien van eigen balkon of terras, een complete keuken en volledig uitgeruste badkamer. Enkele appartementen hebben een separaat toilet en elk appartement heeft een inpandige berging.

Geïnteresseerden kregen de keuze uit vijf woonlagen. En dan zijn er nog de wisselende uitzichten. De rustieke waterkant, het uitzicht op het park, of  een levendig appartement met uitzicht op de prachtige gemeenschappelijke tuin. Ponte Rialto; wat is er veel te kiezen!

“Het robuuste gebouw met zijn karaktervolle baksteengevel en kleurige, zongeoriënteerde, gemeenschappelijke tuin rijst op uit het water. Verder grenst Ponte Rialto aan een ruim bemeten speelveld annex groenzone.”

De architect aan het woord

Ponte Rialto is gelegen in een parkachtige omgeving, nabij het historische centrum van Purmerend. Door de ligging van Ponte Rialto is de gehele metropool-regio Amsterdam goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer.

René, van KOW architecten, spreekt met veel enthousiasme over Ponte Rialto, dat van begin af aan al uitnodigde tot verrassende ideeën en creatieve oplossingen: “Meestal heeft een gebouw een rechthoekig bebouwd oppervlak, de zogenaamde ‘footprint’. Het stedenbouwkundig plan bestaat hier echter uit een vijfhoekige footprint, waardoor een bijzonder onderscheidend en markant gebouw is ontstaan. Met in totaal 61 gelijkvloerse appartementen die veel variatie bieden in indeling en uitzicht. Hierdoor is er ruime keuze voor de toekomstige bewoner.

“Bij Ponte Rialto draait alles om woongenot.”