Menu

Floreskwartier, Vlaardingen

Het Floreskwartier is een nieuwbouwontwikkeling aan de Floreslaan ter hoogte van de voormalige volkstuinen en de fruitboomkwekerij. Momenteel wordt het bestemmingsplan opgesteld, waarbij de bestemming zal wijzigen naar wonen. Verder bevindt het project zich momenteel in ontwerpfase.

Het Floreskwartier biedt grondgebonden woningen. Deze woningen worden statig ontworpen. In het ontwerp is er dan ook veel aandacht aan de stedelijke uitstraling. Hierbij is het toepassen van groen en klimaat adaptieve maatregelen tevens heel belangrijk voor ons. De openbare ruimte krijgt diverse speelplekken waarbij speelvoorzieningen in het groen zijn geïntegreerd. Ook wordt de groenzone in het plan glooiend ontworpen inclusief wadi’s.

Website Floreskwartier

Verhalen over Floreskwartier

We kunnen veel vertellen over wie we zijn en hoe we werken. Maar liever delen we de ervaringen van anderen. Bekijk hun verhalen. En ontdek hoe opdrachtgevers de samenwerking met ons ervaren.

Ivana Somers-Gardenier over Floreskwartier

Lees hier het verhaal.

Elegant en voortreffelijk wonen in Vlaardingen

Het Floreskwartier is een nieuwbouwontwikkeling gelegen aan de Floreslaan in de Indische Buurt te Vlaardingen. De omgeving biedt veelzijdige voorzieningen, maar ook rust in een stedelijke omgeving. In de groene buurt, aan de oever van de Surinamesingel of gewoon in uw riante tuin kunt u optimaal genieten. De diverse voorzieningen maakt de omgeving levendig en gezellig. Voor ieder is er iets te beleven.

“Wonen in het Floreskwartier is wonen in een woning met diverse indelingsmogelijkheden die centraal ligt in Vlaardingen.”

Transparantie

ABB is met de buurt in gesprek geweest over de vormgeving van de woningen en over de indeling van de openbare ruimte. Dit zal gedurende het proces ook herhaald worden. ABB handelt hierin transparant.

“De omgeving wordt betrokken bij de plannen.”