Menu

Borneostraat, Almere

ABB heeft aan de Sumatraweg in Almere een nieuwbouwcomplex gerealiseerd van ca. 2.900 m² BVO, bestaand uit vier bouwlagen. De begane grond bestaat uit een entree, 6 appartementen, een gemeenschappelijke woonkamer, een fietsenstalling, bergruimte en een werkkamer. De drie verdiepingen bestaan alle uit 10 appartementen en een gemeenschappelijke woonkamer. Het dak is voorzien van PV panelen.

Het Bouwmanagement, werd namens opdrachtgever Stichting Philadelphia Zorg, gevoerd door Staat Bouwmanagement. Opdrachtgever Stichting Philadelphia Zorg is een landelijke zorginstelling die mensen met een verstandelijke beperking begeleidt.

  • Locatie Almere
  • Omvang ca. 2.900 m²
  • Status Gereed
  • Opdrachtgever Stichting Philadelphia Zorg
  • Expertise Bouwen

Een fijne woonplek

In 2018 heeft Stichting Philadelphia een nieuw wooncomplex geopend voor jonge cliënten. De begane grond bestaat uit een entree, 6 appartementen, een gemeenschappelijke woonkamer, een fietsenstalling, bergruimte en een werkkamer.

De gemeenschappelijke woonkamer is een ontmoetingsplek voor de wijk (voor cliënten en buurtbewoners). In de ontmoetingsruimte brengt men de buurtbewoners in contact met mensen met een beperking (en omgekeerd) op basis van wensen, gedeelde interesses en mogelijkheden. Deze participatie zal op gang worden gebracht vanuit de ontmoetingsruimte. Begrippen als samenwerking, ontmoeting en integratie zijn hierin belangrijk.

Philadelphia wil dan ook in samenwerking met andere organisaties buurtbewonersactiviteiten organiseren, en ondersteunende diensten bieden die voor alle bewoners in de wijk aantrekkelijk zijn. De overige (drie) verdiepingen bestaan alle uit 10 appartementen en een gemeenschappelijke woonkamer. Het dak is voorzien van PV-panelen.

“Stichting Philadelphia vindt het belangrijk dat locaties een fijne woonplek bieden.”

Verhalen over Sumatraweg Almere

We kunnen veel vertellen over wie we zijn en hoe we werken. Maar liever delen we de ervaringen van anderen. Bekijk hun verhalen. En ontdek hoe opdrachtgevers de samenwerking met ons ervaren.

Marijne Liese-Happel van Philadelphia over ABB

Lees hier het verhaal.

Artikel in Hallo over project Borneostraat, Almere

Lees hier het verhaal.