Woningbouwplannen Wassenaar

5 april 2019
Afbeelding Woningbouwplannen Wassenaar

Datum: 5 april 2019

ABB Bouwgroep en de ANWB sluiten overeenkomst voor woningbouwplannen in Wassenaar

De ANWB kiest ABB Bouwgroep voor de ontwikkeling van woningbouw op een deel van het terrein van het ANWB-hoofdkantoor in Wassenaar. Met de overeenkomst die de partijen vandaag hebben gesloten komt de nieuwbouw van de appartementen een stap dichterbij. De komende periode worden de bouwplannen onder de naam ‘Residentie Parkzicht’ verder uitgewerkt en start de bestemmingsplanprocedure. De realisatie van de bouw zal naar verwachting medio 2021 starten.

Voor het woningbouwproject hadden ruim 60 ontwikkelaars zich aangemeld. ANWB is hierbij begeleid door Colliers International. ABB kwam bij de selectie als beste uit de bus. De gemeente Wassenaar heeft inmiddels stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de locatie vastgesteld. ABB zal de bouwplannen samen met architectenbureau MLA+ Architecten uit Rotterdam binnen deze kaders nader uitwerken. Het hoofdkantoor van de ANWB blijft overigens gewoon op de huidige locatie aan de Wassenaarseweg gevestigd.

De ANWB en ABB trekken bij de planvorming samen op. De ANWB renoveert een deel van de bestaande kantoren, terwijl ABB verantwoordelijk is voor de realisatie van de nieuwe woningbouw binnen de gemeentelijk vastgestelde kaders. Daarbij zal ABB ook de buurt betrekken, onder meer door middel van buurtparticipatie en de inrichting van een klankbordgroep.

De ANWB en ABB zijn blij met de samenwerking en zien ernaar uit om in nauw overleg met de betrokken stakeholders te komen tot een plan dat recht doet aan de locatie en de bestemming daarvan.

Meer informatie over Residentie Parkzicht
Kijk voor meer informatie over Residentie Parkzicht op onderstaand genoemde projectwebsite. Hier kunnen omwonenden en geïnteresseerden zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief, waarmee zij automatisch op de hoogte worden gehouden.

Meer over Residentie Parkzicht    Projectwebsite

Afbeelding Woningbouwplannen Wassenaar

Meer nieuws

Nieuws
8 februari 2024

ABB is Beste Bouwer 2023!

Nieuws
24 januari 2024

Bouw nieuwe fase Amstelwijck Park van start

Nieuws
21 december 2023

Feestelijke afsluiting van 2023