Vlietpark uitverkocht

23 september 2021
Afbeelding Vlietpark uitverkocht

Datum: 23-09-2021

Nieuwbouwproject Vlietpark met duurzame woningen is uitverkocht!

Vlietpark wordt een ambitieuze nieuwe woonwijk in Hoogvliet Rotterdam. In dit fijne project heeft ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep niet alleen 54 eengezinswoningen ontwikkeld, er komt ook een groen openbaar gebied met onder andere speelruimte voor kinderen. De woningen zijn gesitueerd rond twee hofjes, waarbij men uit het zicht parkeert. De woningen voldoen aan de laatste duurzaamheidseisen en zijn variërend in formaat en prijsklasse. Deze week is de laatste overeenkomst getekend, waarmee het project in no time is uitverkocht. Onlangs ondertekenden de gemeente Rotterdam en ABB de overeenkomst en de eerste werkzaamheden op de locatie zijn reeds gestart.

Nieuwbouwproject Vlietpark
Het Vlietpark is een nieuwbouwontwikkeling in Hoogvliet Rotterdam. Langs de Middenbaan Zuid, op een centraal gelegen locatie ten opzichte van de stadse voorzieningen worden diverse prachtige, duurzame eengezinswoningen ontwikkeld.

Het project, ontworpen door Eentien Architecten, bestaat uit 54 eengezinswoningen, waarvan 48 woningen in het middenprijssegment en 6 hoekwoningen in het hogere prijssegment. De woningen zijn verdeeld over twee hoven met in het midden de parkeervoorzieningen. De woningen variëren in uitstraling, woonoppervlakte en kaveloppervlakte.

“Het project Vlietpark bevat nieuwbouw koopwoningen in het middensegment waar veel vraag naar is. Het biedt Rotterdammers de kans om door te stromen naar een woning in een groene omgeving buiten het Rotterdamse stadscentrum. Hoogvliet krijgt een flinke impuls. We ontwikkelen er veel nieuwe woningen en we investeren in meer groen”, vertelt wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen).

Jan Dekker, directeur bij ABB Bouwgroep: “Sinds eind vorig jaar zijn wij met de gemeente in gesprek om deze locatie tot een mooie ontwikkeling te brengen. Samen met de gemeente hebben we in korte tijd Vlietpark ontwikkeld. Dat geeft veel energie. De woningen hebben een royale architectuur en de stedenbouwkundige opzet biedt ruimte voor kwalitatief openbaar groen, waar elkaar ontmoeten centraal staat, of wel: Welcome To My Frontyard.”

Planning
Nadat vlak voor de zomervakantie de verkoop startte, is deze week de laatste woning verkocht. De eerste voorbereidende werkzaamheden zijn reeds gestart. Het bedrijf Waal uit Vlaardingen voert de bouwplannen uit. Zij zullen naar verwachting eind 2021 starten met de bouw.

Meer informatie over het nieuwbouwplan is te vinden op:

De projectwebsite   De detailpagina   Betrokkenen over Vlietpark

Afbeelding Vlietpark uitverkocht

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop