Video conceptwoning ABB

2 juni 2020
Afbeelding Video conceptwoning ABB

Datum: 02-06-2020

De conceptwoning, die als doel heeft om flexibel en hoogwaardig in zeer korte tijd te kunnen bouwen, werd in 2012 door ABB geïntroduceerd. Inmiddels zijn we in 2020 meer dan 8.000 heipalen, ongeveer 8.000.000 stenen, circa 130.000 m² gevelisolatie, ruim 1.045.000 dakpannen en zo rond de 4.000 bewoners verder. Een mijlpaal om even bij stil te staan.

ABB Conceptwoning
Woningen dienen snel, flexibel en betaalbaar gerealiseerd te worden. Met ons doorontwikkelde woningconcept laten we woonwensen uitkomen. En bouwen we nieuwbouwwoningen die aansluiten bij ieders wensen, budget en kwaliteitseisen. Inmiddels hebben we al meer dan 1.000 conceptwoningen gebouwd. Een mooi moment!

Onze conceptwoningen zijn breed inzetbaar en toepasbaar voor vrijwel iedere locatie. We bouwen veel woningen per jaar en streven daarbij naar industrialisatie met veel prefabricage. Dat betekent per definitie efficiënt werken, met minder fouten en faalkosten en een hogere kwaliteit. De conceptwoning kan in minder dan 14 weken gebouwd worden. Deze snelle doorlooptijd is gunstig voor de woningkopers. Zo kunnen zij namelijk sneller in hun nieuwe woning. Maar ook onze opdrachtgevers hebben snel de wijk die zij wensen.

De conceptwoning is gebaseerd op een compleet prefab betonnen casco, met gevels, wanden en vloeren, dat in een mum van tijd wind- en waterdicht is. Na 10 dagen kan de kap erop en de raamopeningen zijn in de fabriek al voorzien van (hoogwaardige houten) kozijnen mét beglazing.


Bekijk hieronder de video over de conceptwoning:

Flexibele conceptwoning
Vanuit onze solide basis verrassen we opdrachtgevers en bewoners met talloze mogelijkheden om de woningen geheel naar wens samen te stellen, zowel qua architectuur als woningtype en indeling. Daarin hebben we nagedacht over ieder detail, passend bij ieder budget.

ABB heeft haar woningbouwsysteem zo doorontwikkeld dat aan de woning niet is te zien dat ze conceptueel gebouwd zijn. Kopers krijgen circa 60 opties. Daaronder de gebruikelijke zaken als een uitbouw (in verschillende maten), dakopbouwen, erkers, plattegrondaanpassingen, etc. Maar bijvoorbeeld ook de breedte van de beukmaat kan wijzigen. Allemaal binnen het casco concept. Het wordt bijna maatwerk, maar toch vanuit een gestandaardiseerde manier van bouwen.

We doen het samen
We zijn erg blij met onze betrouwbare en kundige partijen met wie we al jaren samenwerken. De ontwikkelfase is een belangrijke fase, waarin we alles vooraf samen met de comakers uitwerken. Hierdoor voorkomen we onnodige kosten en reduceren we fouten op de bouw aanzienlijk. Samen met onze comakers produceren we een kant-en-klaar pakket dat uitgevoerd kan worden. In de uitvoering hoeven we daardoor louter nog te monteren, zonder verrassingen.

Meer over onze conceptwoningAfbeelding Video conceptwoning ABB

Meer nieuws

Nieuws
16 juli 2024
16 juli 2024

Feest op de bouwplaats van Land van ’t Hoff

Nieuws
11 juli 2024
11 juli 2024

Bouw gestart laatste eengezinswoningen Amstelwijck Park

Nieuws
2 juli 2024
2 juli 2024

Overeenkomst getekend voor ontwikkeling Waelhoven