Vervolgfase Sterrenkwartier Hoog

6 mei 2020
Afbeelding Vervolgfase Sterrenkwartier Hoog

Datum: 06-05-2020

Vervolgfase gebiedsontwikkeling ‘Sterrenkwartier Hoog’ een feit

Woningcorporatie Maasdelta Groep en ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep hebben een intentieovereenkomst gesloten voor de vervolgfase van de gebiedsontwikkeling Sterrenkwartier Hoog in Spijkenisse. De totale gebiedsontwikkeling van het Sterrenkwartier bestaat uit ruim 400 woningen. Momenteel ontwikkelt ABB de eerste twee fasen van in totaal 159 woningen. Ook start zij de bouw van fase 1 al in mei van dit jaar. De woningontwerpen zijn van de hand van Steenhuis Bukman Architecten uit Delft.

Fase 2
De tweede fase is gelegen ten westen van het winkelcentrum Sterrenhof en aan de Planetenlaan en Neptunusstraat. Drie flats van woningcorporatie Maasdelta Groep worden gesloopt en vervangen door circa 80 huur- en koopwoningen. De planning is om medio 2021, na een periode van uitverhuizen van de huidige huurders, te starten met de sloopwerkzaamheden en in 2022 te starten met de bouwwerkzaamheden. De Gemeente Nissewaard, Maasdelta Groep en ABB werken de plannen de komende periode verder uit tot een stedenbouwkundig ontwerp. Deze tweede fase zal bestaan uit 22 huurappartementen, 23 eengezinshuurwoningen en 34 eengezinskoopwoningen inclusief 8 koopwoningen voor starters.

Fase 1
In de eerste fase zijn de voorbereidende werkzaamheden afgerond en zal deze maand nog gestart worden met de bouw. De eerste fase bestaat uit 79 huur- en koopwoningen, waarvan nog enkele woningen beschikbaar zijn. De eerste woningen zullen begin 2021 opgeleverd worden.

Stella Nova
Het Sterrenkwartier is een typische naoorlogs wijk die wordt omgetoverd tot een nieuwe, eigentijdse woonomgeving. Dat is de ambitie van de gemeente Nissewaard. De anonieme 60-er jarenblokken met voornamelijk sociale huurwoningen moeten plaatsmaken voor een gevarieerd woningaanbod met eengezinswoningen, beneden-bovenwoningen en appartementengebouwen. Een omgeving die stijl en allure uitstraalt, maar die de bestaande structuren behoudt en versterkt. De bestaande en nieuwe bebouwing lopen straks vloeiend in elkaar over en groen wordt gecombineerd met een aangenaam woon- en leefklimaat.

Door het gebied in te vullen met een goede mix aan woningen in de diverse prijscategorieën en met veel groen wordt tegemoet gekomen aan de grote vraag naar meer woningen voor uiteenlopende doelgroepen in aantrekkelijke woonbuurten. Stella Nova belooft een aantrekkelijke woonomgeving te worden.

Woningen
ABB heeft met haar plannen om hoogwaardige maar ook flexibele woningen te bouwen de opdracht in handen gekregen. De woningen worden alle gasloos en duurzaam uitgevoerd. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door toepassing van een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming, een gebalanceerd ventilatiesysteem en ga zo maar door. Dit geeft de koper/huurder lagere energielasten. De woningen zijn compleet en hoogwaardig afgewerkt. En daar bovenop zijn er voor de kopers ook nog eens vele mogelijkheden tot het afstemmen van de woning naar eigen wens.

Meer informatie
Meer informatie over het nieuwbouwplan is beschikbaar op de projectwebsite: www.stellanova-spijkenisse.nl. Wilt u meer informatie over de totale gebiedsontwikkeling, dan kunt u dat vinden op www.sterrenkwartierhoog.nl.

Stella Nova

  Warning: Undefined array key “video_url” in /Users/wilmer/Documents/Hosts/abb-dump/wp-content/themes/abb/template-parts/visual-composer/vc-slider.php on line 23
  class=”vc_slider__no-video”>
  <br />
<b>Warning</b>: Undefined array key “title” in <b>/Users/wilmer/Documents/Hosts/abb-dump/wp-content/themes/abb/template-parts/visual-composer/vc-slider.php</b> on line <b>24</b><br />
”<br />
						   srcset=””<br />
						   sizes=”(max-width: 500px) 100vw, 500px”><br />
						<br />
<b>Warning</b>: Undefined array key “video_url” in <b>/Users/wilmer/Documents/Hosts/abb-dump/wp-content/themes/abb/template-parts/visual-composer/vc-slider.php</b> on line <b>27</b></p>
<p><b>Warning</b>: Undefined array key “title” in <b>/Users/wilmer/Documents/Hosts/abb-dump/wp-content/themes/abb/template-parts/visual-composer/vc-slider.php</b> on line <b>31</b>
					</li>
</ul></div>
</div>
</div>
</div>
</div>
            </div>
          </div>

          <div class=
  Afbeelding Vervolgfase Sterrenkwartier Hoog

Meer nieuws

Nieuws
16 juli 2024
16 juli 2024

Feest op de bouwplaats van Land van ’t Hoff

Nieuws
11 juli 2024
11 juli 2024

Bouw gestart laatste eengezinswoningen Amstelwijck Park

Nieuws
2 juli 2024
2 juli 2024

Overeenkomst getekend voor ontwikkeling Waelhoven