Start bouw Vlietpark

23 december 2021
Afbeelding Start bouw Vlietpark

Datum: 23-12-2021

Bouw van woonbuurt Vlietpark officieel van start

De interesse in nieuwbouwproject Vlietpark in Hoogvliet Rotterdam was zo groot dat enkele maanden na de start verkoop de realisatiefase al begint. Na een korte voorbereidingsperiode zijn deze week de eerste heipalen geslagen. Wethouder Kurvers (Bouwen & Wonen) van de gemeente Rotterdam, de heer Krijgsman van bouwbedrijf Waal en de heer Dekker van ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep zijn trots op deze samenwerking. In totaal worden er in Vlietpark 54 eengezinswoningen gerealiseerd, in de directe omgeving van het stadshart van Hoogvliet.

Vlietpark
Vlietpark wordt een woonbuurt met diverse prachtige eengezinswoningen, maar ook met een groen openbaar gebied met ruimte om te spelen en te verblijven. Het project, ontworpen door Eentien Architecten, bestaat uit 54 eengezinswoningen, waarvan 48 woningen in het middenprijssegment en 6 hoekwoningen in het hogere prijssegment. De woningen zijn verdeeld over twee hoven met in het midden de parkeervoorzieningen. De woningen variëren in uitstraling, woonoppervlakte en kaveloppervlakte.

Bij de ontwikkeling van Vlietpark is veel rekening gehouden met duurzaamheid. De woningen worden voorzien van stadsverwarming en worden standaard uitgerust met zonnepanelen. Ook is er veel aandacht besteed aan de flora en fauna, zo worden bestaande bomen zoveel als mogelijk behouden en worden diverse groenzones opnieuw ingericht. Doordat diverse woningen zijn voorzien van nestkasten wordt ook gedacht aan de vogels.

“Vlietpark is een prachtig project in Hoogvliet met veel woningen in het middensegment voor starters en gezinnen. Door dit soort woningen te bouwen, verbinden we een jonge doelgroep voor langere tijd aan onze stad. Bijna 80% van de kopers komt uit Rotterdam en ruim de helft daarvan zelfs uit Hoogvliet”, vertelt wethouder Kurvers (Bouwen en Wonen).

Verkoop
In de zomer van 2021 startte ABB Bouwgroep met de verkoop van de 54 woningen. De heer Dekker, directeur bij ABB Bouwgroep, vertelt: “In de aanloop naar de verkoop, merkten we al dat veel mensen uit Hoogvliet stonden te popelen om een woning te kopen. Maar ook mensen van buiten dit stadsdeel toonden al vroeg hun interesse. Nadat de verkoop startte, was het voor ons geen verrassing meer dat er veel inschrijvingen binnenkwamen. Na een korte verkoopperiode waren alle woningen verkocht. Wij zijn trots op deze korte doorlooptijd, maar zeker ook op de samenwerking met de gemeente Rotterdam en bouwbedrijf Waal. Wij danken de kopers in het in ons gestelde vertrouwen. Wij gaan, samen met Waal, hier een fijne woonomgeving creëren!”.

Realisatie
Normaal gesproken is de start bouw altijd een mooi moment om dit feestelijk te vieren op de bouwplaats, in het bijzijn van alle kopers, toosten op een voorspoedige bouwperiode. Helaas kan dat op dit moment niet plaatsvinden. Desalniettemin is de start van de bouw een feestelijk moment. De heer Krijgsman, directeur bij bouwbedrijf Waal: “Nadat ABB ons selecteerde om deze prachtige woningen te realiseren, waren wij gelijk enthousiast. Door de goede samenwerking is het gelukt om zo snel na het onherroepelijk worden van de vergunning, te starten met de bouw. We vinden het jammer dat we de kopers op dit moment niet kunnen uitnodigen op de bouwplaats, maar we zijn blij dat we nu wél kunnen starten. We gaan de kopers tijdens de bouw goed op de hoogte houden en hopen jullie snel alsnog te kunnen uitnodigen!”.

Vlietpark   Projectwebsite VlietparkAfbeelding Start bouw Vlietpark

Meer nieuws

Nieuws
16 juli 2024
16 juli 2024

Feest op de bouwplaats van Land van ’t Hoff

Nieuws
11 juli 2024
11 juli 2024

Bouw gestart laatste eengezinswoningen Amstelwijck Park

Nieuws
2 juli 2024
2 juli 2024

Overeenkomst getekend voor ontwikkeling Waelhoven