Start bouw Stella Nova fase 2 gevierd

13 april 2023
Afbeelding Start bouw Stella Nova fase 2 gevierd

Datum: 13-04-2023

Samen met de kopers is de eerste funderingsbalk gegoten

In dezelfde stijl als fase 1 komen er 45 huurwoningen (22 appartementen en 23 eengezinswoningen) en 33 koopwoningen.

Wethouder Chris Hottentot, gemeente Nissewaard; ”De herstructurering van Sterrenkwartier is een verrijking voor Spijkenisse. Deze tweede fase wordt net zo mooi als de eerste fase. Met het gevarieerde woningaanbod wordt ingespeeld op de behoefte van dit moment. De woningen worden duurzaam gebouwd, dus ook daarmee wordt voldaan aan de eisen van deze tijd”.

Sterrenkwartier Hoog is een jaren 60 woonwijk die wordt omgetoverd tot een nieuwe en eigentijdse woonomgeving. De verouderde flats maken plaats voor een mix aan nieuwe duurzame woningen (hoog- en laagbouw). De vernieuwing wordt in 4 fasen uitgevoerd. In 2021 is fase 1 opgeleverd. Terwijl fase 2 wordt gebouwd, start binnenkort de sloop van fase 3a. Fase 3b is nog aan het uitverhuizen. De voorbereidingen van de laatste fase, fase 4, zijn ook gestart.

Stella Nova 2 bestaat uit koop- en huurwoningen
De bouw van Stella Nova 2 wordt, net als fase 1, door ABB uitgevoerd. De 33 koopwoningen zijn inmiddels allemaal verkocht. Hou de website www.stellanova-spijkenisse.nl in de gaten voor nieuw aanbod van koopwoningen in fase 3.

De 45 huurwoningen bestaan uit 22 appartementen, 15 eengezinswoningen met een plat dak (4 of 5 slaapkamers) en 8 eengezinswoningen met een schuin dak (3 slaapkamers). De eengezinswoningen zijn aangeboden op WoonnetRijnmond.nl. De appartementen worden op een later moment aangeboden. Meer informatie over de huurwoningen is te vinden op: www.maasdelta.nl/sterrenkwartierhoog.

Energiezuinige woningen (BENG)
Alle woningen in Stella Nova 2 zijn energiezuinig en voldoen aan de laatste BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) eisen. Ze beschikken over een warmtepomp met boiler, zonnepanelen, zeer goede isolatie en triple glas. De huurwoningen zijn ook voorzien van een Warmte Terug Win-ventilatiesysteem.

Planning nieuwbouw
De heiwerkzaamheden zijn afgerond en er wordt nu gewerkt aan de funderingsbalken. Als alles volgens planning verloopt worden de huur eengezinswoningen in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd. De appartementen worden in de loop van 2024 opgeleverd.

Meer over het project    ProjectwebsiteAfbeelding Start bouw Stella Nova fase 2 gevierd

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop