Overeenkomst ANWB-terrein

9 september 2020
Afbeelding Overeenkomst ANWB-terrein

Datum: 09-09-2020

Intentieovereenkomst ANWB-terrein ondertekend

Op maandag 7 september hebben ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep en gemeente Wassenaar de intentieovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van het ANWB-terrein in Wassenaar. Dit betekent dat beide partijen in gezamenlijkheid gaan werken aan het stedenbouwkundige kader voor deze locatie.

Mogelijke verhuizing ANWB
Begin 2020 heeft de ANWB aangegeven dat men overweegt het kantoor in Wassenaar geheel te verlaten. Hiermee komt in tegenstelling tot de eerdere plannen van de ANWB de gehele locatie vrij voor herontwikkeling.

Wonen op een unieke locatie
De herontwikkeling van het ANWB-terrein biedt kansen voor de woningmarkt in Wassenaar. Wethouder Kees Wassenaar (Wonen): “de herontwikkeling van deze locatie gaat niet alleen over nieuwe woningen. Op dit terrein willen we ook heel zorgvuldig omgaan met de historische waarde van de gebouwen en natuurlijk de omgeving. De combinatie van duurzaam wonen, wonen in het groen in Wassenaar, dichtbij de voorzieningen van Den Haag én de duinen is uniek.”

Wat gaan we doen?
De gemeente gaat samen met ABB een nieuw stedenbouwkundig kader opstellen en een nieuwe startnotitie. Hierin worden uitgangspunten zoals het aantal woningen en de maximale hoogte van gebouwen opgenomen. Bij de voorbereiding hierop worden omwonenden van de ANWB-locatie door ABB betrokken. Na het definitieve besluit van de ANWB over vertrek of blijven, start nog dit najaar het participatietraject met de buurt.

Naar verwachting zijn het stedenbouwkundig kader en de startnotitie eind 2020 afgerond en worden deze samen met de inbreng van omwonenden voorgelegd aan de gemeenteraad van Wassenaar.

Gert-Jan Brandwijk van ABB: “wij zijn trots dat wij op deze unieke plek direct naast het Landgoed Clingendael in Wassenaar als ABB onze bijdrage mogen leveren. Wij kijken uit naar de samenwerking met de gemeente Wassenaar waarbij wij kunnen werken aan een nieuw programma wat naadloos aan zal sluiten op de historische waarde alsook kwaliteit zal bieden voor de toekomst.”

Meer over Residentie Parkzicht    Website Residentie Parkzicht  Afbeelding Overeenkomst ANWB-terrein

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop