Oplevering De Kreek fase 2

28 januari 2021
Afbeelding Oplevering De Kreek fase 2

Datum: 28-01-2021

ABB Bouwgroep levert ook 2e fase van nieuwbouwproject De Kreek op!

Na een korte bouwtijd zijn alle 116 woningen in fase 1 en 2 opgeleverd. Halverwege 2019 startte ABB Bouwgroep met de bouw van de nieuwe Cittaslow woonwijk De Kreek in Den Hoorn. In deze groene woonwijk worden in totaal 140 woningen gerealiseerd, verdeeld over drie fasen. Naar verwachting wordt fase 3, met daarin uitsluitend koopappartementen, halverwege 2021 opgeleverd.

Oplevering fase 1 en fase 2
In fase 1 en 2 van De Kreek zijn zowel koop- als huurwoningen gerealiseerd. De bouw van fase 1 en 2 is voorspoedig verlopen. Erik den Breejen, directeur bij ABB Bouwgroep, is erg tevreden over het project: “Door de goede samenwerking met alle betrokken partijen en de snelle bouwtijd hebben alle kopers voor de kerst de sleutels van hun nieuwe woning in handen gekregen. Ik wens de nieuwe bewoners veel woongeluk toe!”

Deze week zijn de laatste huurwoningen in fase 2 opgeleverd. Woningcorporatie Wonen Midden-Delfland heeft de woningen al toegewezen aan huurders. Peter van Ling, directeur-bestuurder van Wonen Midden-Delfland vertelt: “Wij zijn erg tevreden over het proces van de huurwoningen in De Kreek. De huurders krijgen een nieuwe hoogwaardige woning, voorzien van allerlei duurzaamheidsmaatregelen. Hierdoor kunnen de huurders eenvoudig besparen op hun energieverbruik en dus op hun energiekosten.”

Fase 3
In de laatste fase worden 24 koopappartementen gerealiseerd. ABB Bouwgroep ontwikkelde het plan, maar Bouwbedrijf Frans Vink en Zonen zorgt voor de bouw van het appartementencomplex. Ook deze bouw verloopt voorspoedig. Alle appartementen zijn verkocht. We verwachten de sleutels halverwege 2021 te overhandigen aan de kopers.

Cittaslow woonwijk
De Kreek is een bijzondere woonwijk waar we er in de wereld maar weinig van kennen. De Kreek is namelijk een Cittaslow woonwijk. Dit betekent dat in De Kreek veel aandacht is besteed aan duurzaamheid, biodiversiteit en het voorkomen van wateroverlast. De woonwijk is groen en waterrijk. De woonwijk is opgedeeld in drie delen. De delen zijn van elkaar gescheiden door groene gebieden. In deze gebieden kunnen kinderen heerlijk spelen met natuurlijke materialen. Ook kun je hier heerlijk wandelen op de aangelegde wandelpaden. Om de biodiversiteit te vergroten wordt ook nog een kleurrijk bloemenlint aangelegd waar bijvoorbeeld bijen en vlinders leven.

Meer over De KreekAfbeelding Oplevering De Kreek fase 2

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop