Menu

De Kreek, Den Hoorn

Nieuwbouwproject De Kreek betreft de ontwikkeling en realisatie van in totaal 140 woningen aan de rand van de wijk Look-West in Den Hoorn. Een deel van de woningen is bestemd voor de koopsector: 24 appartementen en 54 grondgebonden woningen. Voor de huursector worden 62 woningen ontwikkeld en gebouwd, welke worden verhuurd door woonstichting Wonen Midden-Delfland. Dankzij de verschillende architectuurstijlen, ontworpen door Steenhuis Bukman Architecten, is het algehele gevelbeeld kleinschalig en vriendelijk. Alle grondgebonden woningen hebben een EPC van 0 en de appartementen een EPC van 0,2.

Over De Kreek

We kunnen veel vertellen over wie we zijn en hoe we werken. Maar liever delen we de ervaringen van anderen. Bekijk hun verhalen. En ontdek hoe opdrachtgevers, kopers en partners de samenwerking met ons ervaren.

Jack Mostert over De Kreek in Den Hoorn

Lees hier het verhaal.

Over Politie Keurmerk Veilig Wonen in De Kreek

Lees hier het verhaal.

Duurzame wijk

De Kreek in Den Hoorn is niet zomaar een wijk, maar de eerste Cittaslow wijk van Nederland. Dit betekent dat in het stedenbouwkundig plan van De Kreek de kwaliteit van de leefomgeving heel belangrijk is. De leefomgeving onderscheidt zich door de samenhang tussen duurzame elementen, zoals authenticiteit, biodiversiteit, gezondheid, klimaat, veilig- en leefbaarheid, energie en duurzaam bouwen. Het stedenbouwkundig plan is gemaakt door bureau Wissing.

De Kreek wordt een leefomgeving die een landelijke sfeer uitademt. Binnen een stoer en landschappelijk gebied liggen drie in het landschap verankerde woonclusters. Men woont dus letterlijk in het landschap; geen ellenlange woonstraten, maar een landschap dat reikt tot aan de voordeur. Het robuuste landschap heeft het karakter van de natuurlijke kreken in Midden-Delfland en biedt volwassenen ruimte voor ontspanning of juist sportiviteit en voor de kinderen is er ruimte voor spelen in het groen. De Kreek wordt een waterneutrale wijk. Dit wil zeggen dat het zichtbaar voorziet in zijn eigen waterberging. De Kreek is een dynamisch laagland dat, afhankelijk van de waterstanden, sterk in beeld kan veranderen. Van een glooiend grasland naar een eilandenrijk, omgeven door water. Wonen aan het water krijgt op deze manier een heel nieuwe betekenis!

Wissing over De Kreek

“De Kreek in Den Hoorn is niet zomaar een wijk, maar de eerste Cittaslow wijk van Nederland. Dit betekent dat in het stedenbouwkundig plan van De Kreek de kwaliteit van de leefomgeving heel belangrijk is.”

Landelijk verademend karakter

De Kreek wordt een leefomgeving met een landelijk verademend karakter. Binnen een stoer en landschappelijk gebied liggen drie in het landschap verankerde woonclusters. Men woont dus letterlijk in het landschap. Geen ellenlange woonstraten maar een landschap dat reikt tot aan de voordeur. Het robuuste landschap heeft het karakter van de landelijke kreken in Midden-Delfland en biedt volwassenen en ouderen ruimte voor ontspanning of juist sportief gebruik, maar ook ruimte voor water. Voor de kinderen is er ruimte voor spelen in het groen. De Kreek biedt een grote verscheidenheid aan woningtypen, voor elke doelgroep is er een geschikte woning te vinden. Daarbij is er in De Kreek uitzonderlijk veel aandacht voor het openbaar gebied. Wonen in De Kreek wordt een beleving, een heerlijke plek om thuis te komen. Veel ruimte voor groen, water en spelen.

“De Kreek biedt een grote verscheidenheid aan woningtypen, voor elke doelgroep is er een geschikte woning te vinden. Daarbij is er in De Kreek uitzonderlijk veel aandacht voor het openbaar gebied.”