Oplevering appartementen Haags Buiten

6 oktober 2020
Afbeelding Oplevering appartementen Haags Buiten

Datum: 06-10-2020

Uitreiking eerste sleutel 124 appartementen Haags Buiten

Voor de nieuwe huurders van nieuwbouwproject ‘Haags Buiten’ is het eindelijk zo ver: woningcorporatie Rijswijk Wonen is maandag 5 oktober gestart met opleveren van de appartementen. Het woongebouw met 124 appartementen voor de sociale verhuur is het eerste project van Rijswijk Wonen in de gemeente Den Haag. ABB Bouwgroep is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de bouw van het appartementencomplex. Evenals het plan met grondgebonden woningen eromheen.

Bewoner Kishan nam maandag om 9.30 uur de eerste sleutel in ontvangst. Hij is dolblij met zijn nieuwe woning. “Mijn huidige woning in Zoetermeer gaat gesloopt worden. Ik moest op zoek naar iets nieuws. Toen ik dit project ontdekte, wist ik het gelijk: ‘Hier wil ik wonen’. De wachtlijsten zijn lang, dus toen ik hoorde dat ik in aanmerking kwam kon ik mijn geluk niet op. Ik koos voor een appartement op de 16e etage. Wat een fantastisch uitzicht. Ik weet al precies hoe ik het appartement wil gaan inrichten, dus ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

Rijswijk Wonen
Rob van den Broeke, directeur-bestuurder van Rijswijk Wonen, reikte de eerste sleutel uit. “Dit is ons eerste woningproject in Den Haag. Het is ook gelijk ons grootste én hoogste project ooit. De vraag naar sociale huurwoningen is enorm groot, dus we zijn blij en trots dat we met dit woongebouw maar liefst 124 huishoudens helpen aan een nieuw, betaalbaar én energiezuinig thuis. En onze complimenten voor ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep: tijdens de bouw kregen zij te maken met Stikstof, PFAS en Corona. Ondanks dat is het gelukt!”

Wethouder Martijn Balster was aanwezig bij de uitreiking van de eerste sleutel, om de nieuwe bewoners welkom te heten in het mooie Den Haag. “Ook voor ons is de oplevering een bijzonder moment. In 2016 tekenden Rijswijk Wonen en de gemeente Den Haag een samenwerkingsovereenkomst om de sociale woningvoorraad in Den Haag – en dan met name grenzend aan Rijswijk – met 250 tot 500 woningen uit te breiden. Met deze 124 betaalbare en duurzame appartementen zetten we samen we een flinke stap vooruit en werken we aan de ambitie van het stadsbestuur om jaarlijks 4000 nieuwe woningen toe te voegen. Op naar een volgend project!”

124 Gasloze twee- en driekamerappartementen
Het appartementencomplex heeft 17 etages met daarin 74 twee- en 50 driekamerappartementen, die variëren in grootte van ongeveer 48 tot 75 m2. De 124 appartementen zijn gasloos en hebben een warmtepomp voor verwarmen en koelen. Op het dak zorgen zonnepanelen voor de opwekking van energie voor de algemene ruimten. Bij 75 woningen hoort een parkeerplaats onder het woongebouw.

Over Haags Buiten
Haags Buiten is ontwikkeld en gebouwd door ABB Bouwgroep. Het project ligt in Erasmus Veld, een locatie die grenst aan de noord west rand van Rijswijk. Naast de sociale huurappartementen worden in Haags Buiten ook diverse typen koopwoningen gerealiseerd. Kijk voor meer informatie op de website van Haags Buiten.

 

Meer over Haags Buiten  Projectwebsite Haags Buiten

“En onze complimenten voor ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep: tijdens de bouw kregen zij te maken met Stikstof, PFAS en Corona. Ondanks dat is het gelukt!”

Afbeelding Oplevering appartementen Haags Buiten

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop