Land van ’t Hoff stap dichterbij

18 november 2021
Afbeelding Land van ’t Hoff stap dichterbij

Datum: 18-11-2021

Herontwikkeling boerderij aan de Lindtsebenedendijk een stap dichterbij

Donderdag 18 november tekenden de directie van ontwikkelaar De Stenen en ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep de koop- en bouwteamovereenkomst voor de herontwikkeling van de zorgboerderij aan de Lindtsebenedendijk 151 in Zwijndrecht. Op deze locatie, die vanaf nu verdergaat onder de projectnaam ‘Land van ’t Hoff’, komt een zorgboerderij terug, met maximaal 24 woonzorgeenheden. Daarnaast worden er 37 (koop)eengezinswoningen gebouwd. Met het tekenen van de overeenkomst is weer een belangrijke stap gezet voor de her- en nieuwbouwontwikkeling aan de Lindtsebenedendijk.

Nieuwbouwproject Land van ’t Hoff
Land van ’t Hoff is een her- en nieuwbouwontwikkeling aan de Lindtsebenedendijk 151 in Zwijndrecht, op het terrein van de voormalige twirlvereniging en boksschool. De oude boerderij wordt gesloopt en herontwikkeld tot een kleinschalig woonzorgcomplex (zorgboerderij) met maximaal 24 wooneenheden. Op het erf van de zorgboerderij komen 37 (koop)eengezinswoningen.

De huidige boerderij is een historische boerderij met een beeldbepalend karakter. Dit karakter wordt teruggebracht in de nieuwe zorgboerderij. Ook in de eengezinswoningen is de boerderijstijl terug te zien. Bij de sloop van de boerderij wordt gekeken of er vrijgekomen materialen zijn die hergebruikt kunnen worden voor de nieuwbouw.

Samenwerking
De ontwikkeling van dit nieuwbouwplan is in handen van De Stenen en ABB Bouwgroep. De Stenen ontwikkelt de zorgboerderij en ABB is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de eengezinswoningen. Beide partijen, met hun eigen architect, werken nauw met elkaar samen zodat er een mooie samenhang ontstaat in dit plan.

‘Wij zijn erg blij met de samenwerking die we hebben met De Stenen. De zorgboerderij is een eyecatcher in het plan en biedt een mooi programma binnen de gemeente Zwijndrecht’, aldus Erik den Breejen, directeur bij ABB Bouwgroep.

Planning
De vaststelling van het bestemmingsplan vindt naar verwachting plaats in het eerste kwartaal van 2022. Vervolgens wordt de omgevingsvergunning uitgewerkt. De zorgboerderij wordt geëxploiteerd aan De Zorghaven Groep. De eengezinswoningen worden naar verwachting de tweede helft van 2022 in de verkoop gebracht.

Meer informatie
Meer informatie over het nieuwbouwplan is te vinden op de website: www.landvanthoff.nl. Heeft u interesse in één van de koopwoningen? Via deze website is er de mogelijkheid om u in te schrijven voor de nieuwbrief. U wordt dan op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Meer over Land van ’t Hoff 

Afbeelding Land van ’t Hoff stap dichterbij

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop