Menu

Land van ’t Hoff, Zwijndrecht

De herontwikkeling van de historische boerderij ‘t Hoff aan de Lindtsebenedendijk in Zwijndrecht krijgt vorm. De locatie is een plek met een rijke historie waar de nieuwe bewoners straks ontspannen kunnen wonen. Genietend van alle voorzieningen die de Drechtsteden te bieden heeft.

Op deze locatie, die vanaf nu verdergaat onder de projectnaam ‘Land van ’t Hoff’, komt een zorgboerderij terug, met maximaal 24 wooneenheden. En daarnaast worden er 37 (koop)eengezinswoningen gebouwd.

Projectwebsite 

De plannen: Zorgboerderij en woningen

Land van ’t Hoff is een her- en nieuwbouwontwikkeling aan de Lindtsebenedendijk in Zwijndrecht op het terrein van de voormalige Twirlvereniging en boksschool. De oude boerderij wordt gesloopt en herontwikkeld tot een kleinschalig woon/zorgcomplex (zorgboerderij) met maximaal 24 wooneenheden. Op het erf van de zorgboerderij komen 37 (koop)eengezinswoningen.

De huidige boerderij is een historische boerderij met een beeldbepalend karakter. Dit karakter wordt teruggebracht in de nieuwe zorgboerderij. Ook in de eengezinswoningen is de boerderijstijl terug te zien. Bij de sloop van de boerderij wordt gekeken of vrijgekomen materialen waar mogelijk hergebruikt kan worden voor de nieuwbouw.

De ontwikkeling van dit nieuwbouwplan is in handen van De Stenen en ABB Bouwgroep De Stenen ontwikkelt de zorgboerderij en ABB is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de eengezinswoningen. Beide partijen, met hun eigen architect, werken nauw met elkaar samen zodat er een mooie samenhang ontstaat in dit plan.

Voor hen die op zoek zijn naar een groene en ruime woonomgeving is dit nieuwbouwplan zeer geschikt! Hier worden diverse woningen gerealiseerd. Op dit moment zijn we nog volop in de ontwikkelingsfase. Dit nieuwbouwplan is gelegen op 4 minuten afstand van de A16. Binnen 11 minuten ben je in de historische binnenstad Dordrecht en binnen 25 minuten in het centrum van Rotterdam.

“Een mix van woningen die verschillende type mensen aantrekt.”