Kopers Amstelwijck Park vertellen

6 april 2022
Afbeelding Kopers Amstelwijck Park vertellen

Datum: 06-04-2022

‘Onze woondroom; wonen in het groen en toch dichtbij een stad, komt uit in Amstelwijck Park’

Ilse en Robbert houden van het stadsleven en wonen al veel jaar met plezier in het centrum van Rotterdam. Hun huidige appartement ligt op de 20e verdieping en heeft volgens hen het mooiste uitzicht van Rotterdam. Ondanks dat ze hier erg fijn wonen, wilden ze meer natuur om zich heen. Ilse: “Door corona zijn we veel thuis geweest en dat heeft ons doen beseffen dat we het groen missen. We zijn daarom onze zoektocht naar een nieuwe woning gestart en kwamen per toeval Amstelwijck Park tegen. Toen we in de brochure lazen over de toepassing van het vele groen, waren we direct enthousiast. We zijn dan ook blij verrast dat we onze droomwoning toegewezen hebben kregen.”

Een droomhuis!
Robbert: “We waren direct verliefd op het ontwerp van de landhuizen. De erker, woonkeuken en grote tuin sprongen er voor ons echt uit. Bij nieuwbouwprojecten lijken de woningen vaak op elkaar, dat vinden wij een nadeel. We willen namelijk graag een uniek huis. Maar dat krijgen we met deze woning.”

De vele ruw-/ en afbouwopties worden als groot pluspunt gezien door het stel, maar bracht ook stress met zich mee. “We konden zoveel keuzes maken dat het soms lastig was, je wilt het toch in één keer goed doen. Gelukkig heeft mijn vader ons geholpen”, vertelt Robbert. Ilse: “Ik kijk er echt naar uit om in onze nieuwe woonkeuken uitgebreid te koken voor familie en vrienden. We krijgen een kookeiland waar we vooraf gezellig kunnen borrelen om daarna aan de eettafel in de erker te kunnen dineren.”

De omgeving spreekt aan
Ilse en Robbert: “Wij hebben specifiek voor dit project gekozen vanwege de omgeving. We stappen graag op de racefiets en dan is het toch makkelijker als je direct in een weidse omgeving bent. Straks zijn we binnen no-time in onder andere de Biesbosch waar je heerlijk kunt fietsen. Sinds we weten dat we hier gaan wonen, is bijna de helft van de rondjes die we maken(spatie)in deze omgeving. Daarnaast is de ligging van het project ideaal; dichtbij vele voorzieningen, je bent zo in de gezellige historische binnenstad van Dordrecht en ook nog steeds met de auto of trein zo in het centrum van Rotterdam. We wonen straks in het groen, met een tuin, alle voorzieningen binnen handbereik, maar nog steeds zijn we binnen een mum van tijd in ons vertrouwde Rotterdam. Het is een droom die uitkomt.”

Wonen in het groen
Ilse en Robbert hebben momenteel een balkon. Een tuin stond hoog op hun prioriteitenlijst. “Onze nieuwe tuin wordt heerlijk groot, gelegen aan het water én aan het park. Beter kunnen we het niet krijgen. We halen de tuin optisch gezien naar binnen met de keuze voor openslaande deuren in de erker en in de woonkamer. Het is echt gaaf om te zien hoe groen Amstelwijck Park wordt. Over alle details is nagedacht. Denk dan bijvoorbeeld aan de begroeide pergola, diverse erfafscheidingen en de ingerichte voortuin”, aldus Robbert. Ilse: “We vinden het belangrijk dat we in een wijk gaan wonen die klimaatbestendig is. Op deze manier kunnen wij ook ons steentje bijdragen aan een beter milieu.”

De voordelen van de landhuizen

  • Prachtige architectuur waardoor je een uniek nieuwbouwhuis krijgt.
  • Een heerlijk vrijstaande woning met veel ruimte.
  • De erker op de begane grond zorgt voor nog meer ruimte waardoor je hier een mooie eettafel kunt neerzetten.
  • De grote (woon)keuken maakt het mogelijk om een kookeiland te realiseren waar je lekker kunt borrelen.
  • Door de vele ruwbouwopties kun je je droomwoning realiseren.
  • Een deel van de voortuin wordt aangelegd.
  • Een tuin rondom de woning waardoor je altijd in de zon kunt zitten.
  • De enorme hoeveelheid licht in de woning door de grote ramen.
  • Door de openslaande deuren staan de woonkamer en de tuin met elkaar in verbinding.
  • Wonen in een groene omgeving met alle voorzieningen op fietsafstand.

Meer over Amstelwijck Park   Projectwebsite 

Afbeelding Kopers Amstelwijck Park vertellen

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop