Hoogste punt van 1000e conceptwoning!

3 juni 2020
Afbeelding Hoogste punt van 1000e conceptwoning!

Datum: 03-06-2020

ABB Bouwgroep bereikt razendsnel hoogste punt van 1000e conceptwoning!

Een feestelijk moment bij ABB Bouwgroep, de ontwikkelende bouwer bereikte het hoogste punt van alweer haar 1000e conceptwoning. Voor de ABB conceptwoning, die als doel heeft om flexibel en hoogwaardig in zeer korte tijd gebouwd te kunnen worden, zijn meer dan 8.000 heipalen geslagen en ongeveer 8.000.000 stenen, circa 130.000 m² gevelisolatie en ruim 1.045.000 dakpannen gelegd. Een hoogtepunt om even bij stil te staan. ABB ziet het eveneens als het startschot voor het ontwikkelen en bouwen van de volgende 1000 woningen.

ABB conceptwoning
De ABB conceptwoning is breed inzetbaar en toepasbaar voor vrijwel iedere locatie. Dat betekent per definitie efficiënt werken, met minder fouten en faalkosten en een hogere kwaliteit. De conceptwoning is gebaseerd op een compleet prefab betonnen casco, met gevels, wanden en vloeren, dat in een mum van tijd wind- en waterdicht is. Na 10 dagen kan de kap erop. De raamopeningen zijn in de fabriek al voorzien van (hoogwaardige houten) kozijnen mét beglazing. De volledige conceptwoning kan in minder dan 14 weken gebouwd worden. Deze snelle doorlooptijd is gunstig voor de woningkopers. Zo kunnen zij namelijk sneller in hun nieuwe woning. Maar ook onze opdrachtgevers hebben snel de wijk die zij wensen.|

ABB heeft haar woningbouwsysteem zo doorontwikkeld dat aan de woning niet is te zien dat ze conceptueel gebouwd zijn. Kopers krijgen veel keuzevrijheid, waaronder de gebruikelijke zaken als een uitbouw (in verschillende maten), dakopbouwen, erkers, plattegrondaanpassingen, etc. Maar bijvoorbeeld ook de breedte van de beukmaat kan wijzigen. Allemaal binnen het casco concept. Het is maatwerk, maar toch vanuit een gestandaardiseerde manier van bouwen.

Breed inzetbaar
Ook dit jaar weer wordt de ABB conceptwoning in diverse ABB projecten toegepast. Onder andere in gebiedsontwikkeling Ackerswoude in Pijnacker, waar in totaal meer dan 1.000 woningen worden gerealiseerd. De conceptwoning is echter ook onderdeel van project De Kreek in Den Hoorn en Haags Buiten in Den Haag, waar in totaal meer dan 400 woningen worden gerealiseerd.

Meer informatie
Van de ABB conceptwoning heeft ABB een prachtige video gemaakt die laat zien hoe deze woning wordt gerealiseerd in het project Ackerswoude. De video en overige informatie over de conceptwoning is te terug te vinden via onderstaande button.

Meer over de ABB conceptwoning   Bekijk hier de video over de conceptwoningAfbeelding Hoogste punt van 1000e conceptwoning!

Meer nieuws

Nieuws
16 juli 2024
16 juli 2024

Feest op de bouwplaats van Land van ’t Hoff

Nieuws
11 juli 2024
11 juli 2024

Bouw gestart laatste eengezinswoningen Amstelwijck Park

Nieuws
2 juli 2024
2 juli 2024

Overeenkomst getekend voor ontwikkeling Waelhoven