Handtekeningen onder vervolgfase Ackerswoude

28 mei 2019
Afbeelding Handtekeningen onder vervolgfase Ackerswoude

Datum: 28 mei 2019

Handtekeningen onder vervolgfase Ackerswoude zijn gezet

Op 27 mei ondertekenden wethouder Van Kuppeveld van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, de heer Dekker van ABB Bouwgroep en de heer Schouten van Schouten de overeenkomst voor een belangrijke vervolgfase in uitbreidingsplan Ackerswoude. In deze nieuwe fase van circa 4,5 ha., aan de zuidelijke rand van het woongebied in Pijnacker, komen circa 154 projectmatige woningen. Het totale plan Ackerswoude beslaat circa 44 ha. en kent ruim 1.000 woningen. ABB Bouwgroep en Schouten zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de reeds gebouwde en de nieuw te bouwen woningen.

Prettige samenwerking
Met deze ondertekening continueert de gemeente Pijnacker-Nootdorp haar samenwerking met ABB Bouwgroep en Schouten. De samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van Ackerswoude werd in 2011 getekend, waarna in 2013 gestart is met de bouw. Het projectteam heeft de intentie om in het vierde kwartaal van 2019 nog in verkoop te gaan met de eerste woningen uit deze nieuwe overeenkomst. Tot nu toe zijn al meer dan 400 woningen opgeleverd, circa 200 woningen in aanbouw en ongeveer 200 woningen in de verkoop, waardoor de nieuwe wijk met haar karakteristieke woningen niet meer over het hoofd is te zien.

Nieuw woongebied
Ackerswoude is een gewilde wijk. Wie langs dit stukje nieuw Pijnacker rijdt ziet de laatste jaren continue bouwactiviteiten. Deze activiteiten zijn te wijten aan de grote wens naar woningen in het plangebied. De ligging van de ruim opgezette woonwijk met goede ontsluitingsmogelijkheden naar Rotterdam, Den Haag en Delft speelt hier een belangrijke rol in. Pijnacker biedt bovendien zelf voldoende winkels, horeca en scholen.

De wijk heeft een prettige uitstraling, een authentieke sfeer. De hoogwaardige kwaliteit wordt ook toegepast in het nieuw te ontwikkelen gebied. In deze nieuwe fase, waar op 27 mei voor getekend is, komen vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en royale rijwoningen, alle van het groene en rustige woonmileu “Landrijk”. Voor de woningen geldt dat kopers volop de mogelijkheid hebben om de woning naar eigen wensen in te richten. De verschillende hofjes van Landrijk hebben alle een sterk eigen karakter, van een statige cottagestijl tot een landelijke chaletstijl. Maar ze hebben één ding met elkaar gemeen, namelijk de hoogwaardige kwaliteit en uitstraling. Bovendien zijn de woningen allen erg ruim en is er nagedacht over een prettige woonomgeving met veel groen in de wijk.

Meer weten?
Meer informatie over het plan is te vinden op de website www.ackerswoude.nl of kan opgevraagd worden bij de betrokken partijen: gemeente Pijnacker Nootdorp, ABB Bouwgroep en Schouten.

Meer over Ackerswoude

Afbeelding Handtekeningen onder vervolgfase Ackerswoude

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop