Gewonnen: Publieksprijs De Gouden IJsselsteen

24 september 2018
Afbeelding Gewonnen: Publieksprijs De Gouden IJsselsteen

Datum: 24 september 2018

CAPELSE BLOK WINT PUBLIEKSPRIJS DE GOUDEN IJSSELSTEEN

Middels een digitale stemming binnen de gemeente Capelle aan den IJssel heeft het publiek besloten om aan het project ‘Transformatie P.C. Boutenssingel 15’, beter bekend onder de projectnaam ‘Capelse Blok’ De Gouden IJsselsteen Publieksprijs toe te kennen.

Het project
Project Capelse Blok is gerealiseerd op de voormalige schoollocatie van het Comenius College. Van het schoolgebouw zijn stoere appartementen, met balkon, patio of dakterras, gemaakt. Kopers konden er voor kiezen om de appartementen compleet afgewerkt te laten opleveren of om zelf een indeling te kiezen en het appartement naar eigen wens af te werken.

Op het oude schoolplein zijn nieuwbouw eengezinswoningen, met tuin, gerealiseerd. Ook deze woningen konden compleet afgewerkt of casco opgeleverd worden.

Klunder architecten is de verantwoordelijke architect voor het project.

Publieksprijs
De Capellenaren wezen via een online verkiezing de Gouden IJsselsteen toe aan tot woningen omgebouwde school aan de P.C. Boutenssingel. Ook de jury had hier een mening over: “Een prachtige transformatie van een bestaande school met daarbij omhullende nieuwbouw. Het levert bijzondere woningen op en een herkenbaar woonbuurtje met een eigen identiteit. De woningen passen wat betreft architectuur, kleur- en materiaalgebruik goed bij de bestaande gebouwen.” De Gouden IJsselsteen verwijst naar een typisch en historisch Capels product, een kleine gele baksteen die vroeger werd gebruikt voor de bouw van huizen, kerken en kloosters. In Capelle is deze steen nog zichtbaar bij monumenten in de Dorpsstraat. Stenen waren destijds duur, wie er in slaagde een bakstenen huis te bouwen werd steenrijk genoemd.

 

Meer over project Capelse Blok  Capelle bouwt aan de Stad

Afbeelding Gewonnen: Publieksprijs De Gouden IJsselsteen

Meer nieuws

Nieuws
8 februari 2024

ABB is Beste Bouwer 2023!

Nieuws
24 januari 2024

Bouw nieuwe fase Amstelwijck Park van start

Nieuws
21 december 2023

Feestelijke afsluiting van 2023