Feest Berkel Centrum West

22 november 2022
Afbeelding Feest Berkel Centrum West

Datum: 22-11-2022

Feestelijke handeling op bouwplaats Berkel Centrum West

Het ‘hoogste punt’ een hoogtepunt om bij stil te staan

Maandag 21 november was een bijzonder moment voor nieuwbouwcentrumplan Berkel Centrum West. De ‘hoogste verdiepingsvloer’ op 28 meter van de vijf gebouwen, die momenteel in aanbouw zijn, is gelegd. Dit is een mijlpaal die ontwikkelaar en tevens bouwer ABB Bouwgroep en medeontwikkelaar Waaijer Projectrealisatie graag vierden in samenzijn met de toekomstige bewoners en wethouder Fortuyn van de gemeente Lansingerland. Laatstgenoemde kreeg bovendien de eervolle taak om mee te werken aan het metselwerk van het gebouw Brinkhof.

“De totale bouw van het centrumplan neemt circa 4 jaar in beslag. Dat is voor ons als ontwikkelaar en bouwer zo voorbij, omdat je voortdurend bezig bent. Maar voor toekomstige bewoners en ook de gemeente die beiden erg uitkijken naar het eindresultaat, is dat best nog even wachten. Dus áls er dan iets te vieren is, zoals nu het hoogste punt, dan pakken we dat moment met beide handen aan. Met het realiseren van de hoogste verdiepingsvloer worden de omvang en hoogte van het nieuwe gebouw goed zichtbaar. De komende maanden is bovendien steeds meer van de gebouwen te zien als de eerste steigers zakken en gestart wordt met de binnenafwerking. Inwoners van Berkel krijgen steeds meer om van te genieten.”, aldus Erik den Breejen directeur bij ABB Bouwgroep.

“Het project Berkel Centrum West was er niet geweest zonder de gemeente Lansingerland. Het aantal inwoners in de gemeente Lansingerland is de afgelopen 15 jaar gestegen tot 64.000. Voor de gemeente was het belangrijk om het voorzieningenniveau hierop af te stemmen met de komst van Berkel Centrum West,” aldus Rob Waaijer directeur bij Waaijer Projectrealisatie.

Berkel Centrum West
Het centrumplan Berkel Centrum West bestaat in totaal uit 5 appartementsgebouwen en het nieuwe cultuurhuis Casa Cadanza. De 151 appartementen die de gebouwen Alluvium, Brinkhof, De Compagnie en Westerpoort tellen, zijn allemaal al verkocht en worden momenteel gebouwd. De verkoop en bouw van gebouw 6, Het Kwadraat, met 19 koopappartementen, moet nog starten.

Naast de appartementen wordt er ook 2.987 m² commerciële ruimte gerealiseerd. Een mooie uitbreiding van winkelpromenade Berkel Centrum, met winkels als Lidl en Primera. Er zijn nog commerciële ruimten beschikbaar. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met makelaar Lex en Co Winkelvastgoed, via 010-8411712.

Gebouw Brinkhof bestaat naast koopappartementen ook uit enkele huurappartementen. Verhuur van deze appartementen start rond de zomervakantie van 2023.

Fase 6
Begin 2023 start de verkoop van de laatste fase van Berkel Centrum West. Deze laatste fase kent 19 luxe appartementen die onderdeel zijn van het gebouw met de naam ‘Het Kwadraat.’ Alle appartementen zijn bijzonder ruim en hebben een eigen parkeergelegenheid in het gebouw.

Geïnteresseerden voor zowel de koopwoningen in fase 6 als de huurwoningen van gebouw Brinkhof kunnen zich op www.berkelcentrumwest.nl inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat zij automatisch op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws. Ook de start verkoop wordt in deze nieuwsbrief tijdig aangekondigd.

Meer over het project    ProjectwebsiteAfbeelding Feest Berkel Centrum West

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop