Eerste woningen De Kreek opgeleverd

4 februari 2020
Afbeelding Eerste woningen De Kreek opgeleverd

Datum: 04-02-2020

Een half jaar nadat, in juni 2019, de bouw startte van nieuwbouwproject De Kreek fase 1 in Den Hoorn, zijn in januari 2020 de eerste woningen opgeleverd. De uitvoerder van ABB Bouwgroep, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de bouw van het project, overhandigde trots de sleutels aan de gelukkige eerste bewoners. Wij wensen alle bewoners van De Kreek veel succes met de laatste afwerking en wensen hen tevens veel woonplezier! 

Alle woningen verkocht
Woonwijk De Kreek in Den Hoorn biedt een grote verscheidenheid aan woningtypen, voor elke doelgroep is er een geschikte woning te vinden. Daarbij is er in De Kreek uitzonderlijk veel aandacht voor het openbaar gebied. Wonen in De Kreek is een beleving, een heerlijke plek om thuis te komen. Veel ruimte voor groen, water en spelen. Dat deze kwaliteiten van de wijk goed gewaardeerd zijn is duidelijk te zien aan het verkoopsucces. Alle woningen zijn verkocht.

Het plan
Nieuwbouwproject De Kreek betreft de ontwikkeling en realisatie van in totaal 140 woningen aan de rand van de wijk Look-West in Den Hoorn. Een deel van de woningen is bestemd voor de koopsector: 24 appartementen en 54 grondgebonden woningen. Voor de huursector worden 62 woningen ontwikkeld en gebouwd, welke worden verhuurd door woonstichting Wonen Midden-Delfland. Dankzij de verschillende architectuurstijlen, ontworpen door Steenhuis Bukman Architecten, is het algehele gevelbeeld kleinschalig en vriendelijk. Alle grondgebonden woningen hebben een EPC van 0 en de appartementen een EPC van 0,2.

De Kreek is niet zomaar een wijk, maar de eerste Cittaslow wijk van Nederland. Dit betekent dat in het stedenbouwkundig plan van De Kreek de kwaliteit van de leefomgeving heel belangrijk is. De leefomgeving onderscheidt zich door de samenhang tussen duurzame elementen, zoals authenticiteit, biodiversiteit, gezondheid, klimaat, veilig- en leefbaarheid, energie en duurzaam bouwen. Het stedenbouwkundig plan is gemaakt door bureau Wissing.

De Kreek biedt een leefomgeving die een landelijke sfeer uitademt. Binnen een stoer en landschappelijk gebied liggen drie in het landschap verankerde woonclusters. Men woont dus letterlijk in het landschap; geen ellenlange woonstraten, maar een landschap dat reikt tot aan de voordeur. Het robuuste landschap heeft het karakter van de natuurlijke kreken in Midden-Delfland en biedt volwassenen ruimte voor ontspanning of juist sportiviteit en voor de kinderen is er ruimte voor spelen in het groen.

Meer weten?
informatie over het plan is te vinden op de projectwebsite van De Kreek of op de website van ABB Bouwgroep.

Afbeelding Eerste woningen De Kreek opgeleverd

Meer nieuws

Nieuws
16 juli 2024
16 juli 2024

Feest op de bouwplaats van Land van ’t Hoff

Nieuws
11 juli 2024
11 juli 2024

Bouw gestart laatste eengezinswoningen Amstelwijck Park

Nieuws
2 juli 2024
2 juli 2024

Overeenkomst getekend voor ontwikkeling Waelhoven