Eerste bewoners Lievenshof ontvangen sleutel

15 februari 2023
Afbeelding Eerste bewoners Lievenshof ontvangen sleutel

De eerste huizen van nieuwbouwproject Lievenshof in Oud-Beijerland zijn opgeleverd. Om dit heuglijke moment te vieren overhandigde wethouder Robin Heij op dinsdag 14 februari de sleutel aan de eerste bewoners.

Nieuwbouwplan Lievenshof kent 54 woningen die gerealiseerd worden op de voormalige locatie van basisschool Het pluspunt en de Nieuwkoop garage aan de Rembrandtstraat. De naam Lievenshof is een verwijzing naar de Jan Lievenslaan en de nieuwe woonhofstructuur. Wethouder Robin Heij: “Met de komst van deze duurzame koop- en huurwoningen kunnen we verschillende doelgroepen een plekje bieden, dichtbij het Laningpark en het historische dorpshart van Oud-Beijerland. Door de dorpse uitstraling van de woningen sluiten deze goed aan op de omliggende wijk.”

 

Een project om trots op te zijn

De betrokken projectmanager van ontwikkelcombinatie ABB Bouwgroep / Trivestor vertelt: ”De bouw startte eind mei 2022 en wordt volgens planning opgeleverd. De oplevering van een project is altijd een mooi moment. Je hebt bij de planvorming een bepaald beeld voor ogen, de ambitie om een wijk te maken waar je fijn en gelukkig woont, elkaar ontmoet, samen speelt en bovenal geniet. In Lievenshof is dat goed gelukt. Door de ruime opzet en het vele groen in de wijk is dit bovendien een fijne plek om op te groeien. Wij willen ook de architectonische uitstraling onder de aandacht brengen. Het is mooi om te zien dat de oorspronkelijke ambities op dat gebied volledig zijn waargemaakt. De woningen sluiten goed aan op de directe omgeving. Het project is helemaal op zijn plaats. Lievenshof is een project waar alle betrokken partijen trots op (mogen) zijn. Wij wensen de nieuwe bewoners veel woongeluk toe!”

 

Dorpse sfeer

De architectuur heeft een dorpse sfeer. Het plan kent grondgebonden woningen, verdeeld over diverse woningtypen, waaronder ruime eengezinswoningen en geschakelde twee-onder-een-kapwoningen. Van deze woningen zijn er 36 koopwoningen en 18 huurwoningen in de vrije sector. De woningen variëren in oppervlakte tussen 110 m² en 170 m².

 

Duurzaamheid

Bij de ontwikkeling van Lievenshof is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo zijn de woningen voorzien van een lucht-waterwarmtepomp en liggen er PV-panelen op de daken. Ook worden er groene parkeervakken aangelegd en worden diverse kopgevels voorzien van vogelnestkasten.

Alle koopwoningen zijn snel verkocht. Onlangs is de verhuur gestart, heeft u interesse in een huurwoning neem dan contact op met Groote Waard Makelaars uit Oud-Beijerland.

Afbeelding Eerste bewoners Lievenshof ontvangen sleutel

Meer nieuws

Nieuws
16 juli 2024
16 juli 2024

Feest op de bouwplaats van Land van ’t Hoff

Nieuws
11 juli 2024
11 juli 2024

Bouw gestart laatste eengezinswoningen Amstelwijck Park

Nieuws
2 juli 2024
2 juli 2024

Overeenkomst getekend voor ontwikkeling Waelhoven