Bouwrijp werkzaamheden Floreskwartier

9 maart 2022
Afbeelding Bouwrijp werkzaamheden Floreskwartier

Datum: 09-03-2022

Bouwrijp werkzaamheden nieuwbouwproject Floreskwartier gestart!

Nieuwbouwproject Floreskwartier in Vlaardingen wordt in uitvoering gebracht. Wethouder Ivana Somers (Bouwen en Wonen) van de gemeente Vlaardingen heeft samen met Jan Dekker, directeur bij ABB Bouwgroep, het startsein gegeven voor de bouwrijpwerkzaamheden. Aansluitend start ABB Bouwgroep, die eerder de koopwoningen ook allen verkocht heeft, met de realisatie van de 36 royale eengezinswoningen.

Het Floreskwartier
Dit nieuwbouwproject bestaat in totaal uit 36 royale rijwoningen: 10 woningen hiervan zijn van het woningtype Jasmijn en 26 woningen zijn van het type Flores. Het verschil in de woningtypen zit in de ligging en de tuin. Woningtype Jasmijn heeft een voortuin met uitzicht op het water en een royale achtertuin.Woningtype Flores heeft een patio-achtige tuin mét daarbij een luxe tuinmuur en leibomen. Bij deze woning met een statig portaal kondigt bezoek zich aan via een intercom aan de tuinmuur.

Van woningtype Flores zijn niet alle woningen in verkoop gebracht, 8 woningen worden op een later moment verhuurt in de vrije sector. nog in de vrije sector huur gebracht.

Startsein bouwrijpwerkzaamheden
Vandaag hebben Wethouder Ivana Somers van de gemeente Vlaardingen en Jan Dekker, directeur bij ABB Bouwgroep het startsein gegeven voor de werkzaamheden. Wethouder Ivana Somers (Bouwen en Wonen): “De vraag naar eengezinswoningen in Vlaardingen is groot. We zijn trots op deze locatie als aanvulling op de Indische Buurt. Het is fantastisch dat er 36 gezinnen in deze nieuwe wijk een fijn thuis gaan vinden. Het plan past ook goed in de ambities van de gemeente Vlaardingen in het kader van de onlangs vastgestelde Woonvisie. In deze nieuwe buurt komen woningen voor mensen met een middeninkomen, waar veel vraag naar is.” Jan Dekker is er ook trots op dat de werkzaamheden nu van start gaan: “In goede samenwerking met de gemeente Vlaardingen is dit project tot stand gekomen. Het is altijd ontzettend leuk om te zien dat onze plannen in uitvoering worden gebracht. Ik kijk ernaar uit dat de civiele aannemer het terrein straks weer aan ABB overdraagt, zodat we kunnen starten met het bouwen van de huizen waar de kopers met veel smart op wachten.”

ABB heeft HAK B.V. geselecteerd voor het bouwrijp maken van het terrein. Zij leggen een bouwweg aan vanaf de Marathonweg en maken het terrein obstakelvrij. Ook wordt het fietspad alvast op de nieuwe locatie aangelegd zodat fietsers minimale overlast ervaren. Verder wordt het terrein leeggemaakt, worden de kabels en leidingen in de vooraanleg geplaatst en tot slot graaft Hak de bouwkuipen, waarna ABB kan starten met de realisatie van deze mooie woningen.

Planning
In de komende periode wordt het terrein bouwrijp gemaakt. We verwachten dat eind tweede kwartaal de bouw van start gaat. De bouwtijd is ongeveer een jaar.

Woningen
De 28 koopwoningen zijn verkocht. De overige 8 woningen worden op een later moment, waarschijnlijk eind dit jaar, in de vrije verhuur gebracht.

Projectinformatie   Projectwebsite

Afbeelding Bouwrijp werkzaamheden Floreskwartier

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop