Bouw vervolgfasen De Kreek van start

10 februari 2020
Afbeelding Bouw vervolgfasen De Kreek van start

Datum: 10-02-2020

Op 4 februari 2020 heeft Peter van Ling, directeur bestuurder van Wonen Midden-Delfland, samen met wethouder Wendy Renzen-van Leeuwen van de gemeente Midden-Delfland en Erik den Breejen, directeur bij ABB Bouwgroep, de symbolische eerste paal van fasen 2 en 3 van nieuwbouwproject De Kreek in Den Hoorn geslagen. In deze fasen worden in totaal 93 woningen gerealiseerd, waaronder 24 appartementen aan de noordzijde van het plan. De eerste woningen van fase 1 zijn inmiddels opgeleverd. Het totale plan De Kreek bevat 140 woningen.

Bouw van start
Onder het genot van warme chocolademelk is afgelopen dinsdag 4 februari, in het bijzijn van huurders, kopers en betrokkenen van fase 2 en 3, de eerste symbolische paal geslagen. Hiermee is het startsein gegeven voor de bouw. In deze fasen worden 40 huurwoningen (waaronder een aantal appartementen), 29 grondgebonden koopwoningen en 24 appartementen gerealiseerd. De huurwoningen worden verhuurd door Wonen Midden-Delfland. Alle koopwoningen en -appartementen zijn verkocht.

Wethouder Wendy Renzen-van Leeuwen is enthousiast over deze nieuwe woonwijk: “Ik ben erg trots op deze eerste Cittaslow woonwijk van Nederland. Ik wens alle kopers veel woonplezier toe!”. Peter van Ling, vult aan: “Ik kan niet anders dan ontzettend tevreden zijn met deze kwalitatief hoogstaande nieuwe sociale huurwoningen. Met de toevoeging van in totaal 64 toekomstbestendige sociale huurwoningen worden veel mensen in een mooie en gedifferentieerde wijk aan een nieuw huis geholpen. De eerste huurders worden binnenkort geselecteerd.” Tot slot bedankt Erik den Breejen de betrokken partijen: “De samenwerking tussen de gemeente Midden-Delfland, Wonen Midden-Delfland en ABB is soepel verlopen. Bedankt daarvoor. Ik wens het uitvoeringsteam veel succes tijdens de bouw. En onze kopers wens ik veel plezier. Hun woningen zullen snel vorm krijgen. In het derde kwartaal van 2020 kunnen de eerste kopers hun intrek nemen. ”

Fase 1
De bouw van de eerste fase gaat voorspoedig. Nadat in juni 2019 het startsein werd gegeven, zijn de eerste woningen inmiddels opgeleverd. Wonen Midden-Delfland start binnenkort met de verhuur hiervan. Op www.wonenmd.nl staat meer informatie over deze huurwoningen.

Cittaslow woonwijk
De Kreek wordt een woonwijk waarin het dorpse karakter van de gemeente goed zichtbaar is. De woonwijk bestaat uit drie delen die van elkaar gescheiden zijn door groene gebieden. In het groene gebied kunnen kinderen spelen met natuurlijk materiaal en ontstaat een mooie wandelroute door de wijk.

Bij de ontwikkeling van De Kreek is aandacht besteed aan duurzaamheid, biodiversiteit en het voorkomen van wateroverlast. Zo zijn de woningen gasloos, liggen er PV-panelen op de daken en werkt de straatverlichting op zonne-energie. Langs de hoofdweg komt een fleurig bloemenlint, zodat er bijen en vlinders kunnen leven. Om wateroverlast te voorkomen wordt het regenwater via speciale goten in de wegen en greppels afgevoerd naar de groene gebieden en de kreek.

Meer weten?
informatie over het plan is te vinden op de projectwebsite van De Kreek of op de website van ABB Bouwgroep.

Afbeelding Bouw vervolgfasen De Kreek van start

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop