Bouw van Haags Buiten officieel van start!

17 december 2019
Afbeelding Bouw van Haags Buiten officieel van start!

Datum: 17-12-2019

Gisteren verrichte Harm Bethem, stadsdeeldirecteur Escamp Den Haag, samen met Jan Dekker, directeur bij ABB Bouwgroep de officiële handeling van de nieuwe woonwijk Haags Buiten in Den Haag. In deze populaire woonwijk komen 275 woningen, bestaande uit grondgebonden woningen en appartementen. De officiële handeling werd verricht voor de kopers van fase 1 en 2, die uiteraard aanwezig waren bij dit feestelijke moment.

Officiële moment start bouw
De bouw van fase 1 is reeds in vergevorderd stadium en de bouw van fase 2 is inmiddels gestart. Hoogste tijd om dit met de kopers, gemeente Den Haag en overige genodigden te vieren. Jan Dekker: “De bouw van fase 1 verloopt voorspoedig. De heiwerkzaamheden van fase 2 zijn inmiddels gereed en hier wordt ook druk gebouwd. Haags Buiten is een ontzettend populaire woonwijk. Fase 1 en 2 bestaan uit 76 koopwoningen en 14 vrije sector huurwoningen. Zowel fase 1 als 2 waren in korte tijd uitverkocht!”

Wonen in Haags Buiten
In Haags Buiten is gekozen voor een grote diversiteit aan woningtypen, zodat iedereen zich hier thuis kan voelen. Denk aan rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen maar ook aan herenhuizen en appartementen.

De duurzame woonwijk geeft letterlijk en figuurlijk energie! Diverse slimme technieken worden toegepast zoals een luchtwater-warmtepompinstallatie, zonnepanelen en nog veel meer.

Op zoek naar een parkeerplaats hoeven de nieuwe bewoners niet. Er wordt een parkeergarage gerealiseerd voor de herenhuizen en appartementen. De twee-onder-een-kapwoningen hebben een parkeerplaats op eigen terrein en er komen meer dan voldoende openbare parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen worden in een hof tussen de woonblokken, in de woonwijk geïntegreerd. De wijk blijft hierdoor de groene sfeer ademen en haar kwaliteiten behouden.

Verkoop laatste fase gestart!
De verkoop van de laatste fase (fase 4) is op 3 december jl. gestart. Jan Dekker: “Ook de belangstelling voor deze fase was erg groot. Nagenoeg alle woningen staan onder optie. Als u nog kans wilt maken op één van de woningen, dan kan dat nog. U kunt hiervoor contact opnemen met Borgdorff Makelaars (Tel. (0174) 225055) of Schieland Borsboom Makelaars (Tel. (070) 3107171).”

Verhuur 14 vrije sector huurwoningen gestart
De verhuur van de 14 vrije sector huurwoningen is gestart. Meer informatie over de huurwoningen is te vinden op www.haagsbuiten.nl/huurwoningen. Kandidaten die interesse hebben in één van de huurwoningen kunnen hun inschrijfformulier (te downloaden via de website) inleveren tot 3 januari aanstaande voor 12.00 uur bij de makelaar.

Meer over Haags Buiten   Website Haags Buiten

Afbeelding Bouw van Haags Buiten officieel van start!

Meer nieuws

Nieuws
16 juli 2024
16 juli 2024

Feest op de bouwplaats van Land van ’t Hoff

Nieuws
11 juli 2024
11 juli 2024

Bouw gestart laatste eengezinswoningen Amstelwijck Park

Nieuws
2 juli 2024
2 juli 2024

Overeenkomst getekend voor ontwikkeling Waelhoven