Bouw Floreskwartier van start!

26 september 2022
Afbeelding Bouw Floreskwartier van start!

Datum: 26-09-2022

De bouw van nieuwbouwproject Floreskwartier in Vlaardingen officieel van start!

In het bijzijn van de toekomstige bewoners, wethouder Somers (Bouwen en Wonen) van de gemeente Vlaardingen en Jan Dekker, directeur bij ABB Bouwgroep is de bouw van nieuwbouwproject Floreskwartier in Vlaardingen officieel gestart. Er worden op deze fijne plek, in de Indische Buurt 36 rijwoningen gebouwd, verdeeld over twee woonblokken. Het project richt zich op meer dan op de woningen alleen. Het moet een fijne leefomgeving worden, die bovendien iets toevoegt aan de omgeving. Daarom worden er ook speelplekken, groene zones en parkeerplaatsen gerealiseerd.

Bouw van start
Onder het genot van een drankje is op woensdag 21 september, in het bijzijn van kopers en betrokkenen, de eerste symbolische paal geslagen. Hiermee is het startsein gegeven voor de bouw.

Wethouder Somers is enthousiast over de uitbreiding van de Indische Buurt: “Binnen de gemeente Vlaardingen is de vraag naar betaalbare woningen groot. Met deze nieuwbouwontwikkeling hebben we samen met ABB 36 rijwoningen toegevoegd aan de woningvoorraad. Zowel in het koop- als huursegment. Deze uitbreiding geeft niet alleen meer woningzoekers een kans op een woning, het is ook een kwaliteitsverbetering van deze zijde van de woonwijk. Met veel trots sta ik hier namens de gemeente Vlaardingen en wens ik de kopers een fijne bouwperiode en straks veel woonplezier toe.”

Tot slot bedankt Jan Dekker de betrokken partijen: “De prettige samenwerking met de gemeente Vlaardingen heeft ervoor gezorgd dat wij nu kunnen starten met de uitvoering. Ik wens ons uitvoeringsteam veel succes tijdens de bouw. En onze kopers wens ik daarna veel woonplezier. Hun woningen zullen snel vorm krijgen. We hebben een prachtig plan gemaakt, waarin niet alleen nagedacht is over fijn wonen, maar ook over fijn verblijven. Dus ik heb er alle vertrouwen in dat onze kopers hier straks genieten.”

Floreskwartier
Dit nieuwbouwproject bestaat uit 36 royale rijwoningen: 10 woningen van het woningtype Jasmijn en 26 woningen van het type Flores. Het verschil in de woningtypen is de ligging en de tuin. Woningtype Jasmijn heeft een voortuin met uitzicht op het water en een royale achtertuin. Woningtype Flores heeft een patio-achtige tuin mét daarbij een luxe tuinmuur en leibomen. Bij deze woning met een statig portaal kondigt bezoek zich aan via een intercom aan de tuinmuur.

Van woningtype Flores zijn niet alle woningen in verkoop gebracht, 8 woningen worden begin 2023 verhuurd in de vrije sector. ABB verhuurt deze woningen. Heeft u interesse in een huurwoning? Bekijk dan de website.

Planning
ABB Bouwgroep verwacht dat in het 2de kwartaal van 2023 de eerste kopers hun intrek kunnen nemen. De huurwoningen worden begin 2023 aangeboden, waarna we verwachten dat de huurders in het 2de kwartaal van 2023 in hun woning kunnen.

Meer over Floreskwartier   ProjectwebsiteAfbeelding Bouw Floreskwartier van start!

Meer nieuws

Nieuws
16 juli 2024
16 juli 2024

Feest op de bouwplaats van Land van ’t Hoff

Nieuws
11 juli 2024
11 juli 2024

Bouw gestart laatste eengezinswoningen Amstelwijck Park

Nieuws
2 juli 2024
2 juli 2024

Overeenkomst getekend voor ontwikkeling Waelhoven