Bouw Amstelwijck gestart

1 maart 2022
Afbeelding Bouw Amstelwijck gestart

Datum: 01-03-2022

Bouw populaire nieuwbouwwijk Amstelwijck officieel gestart

Donderdag 24 februari jl. is de bouw van nieuwbouwproject Amstelwijk Park in Dordrecht officieel gestart. Maarten Burggraaf, wethouder bij de gemeente Dordrecht, gaf onder toeziend oog van de kopers en overige betrokkenen het startsein. Waar eerst het Refaja-ziekenhuis stond bouwt ABB in Amstelwijk Park de eerste fase van de 190 woningen. Hiermee wordt ook in Amstelwijck gestart met de bouw van de in totaal 800 nieuwe woningen. Kortom; het begin van een hele nieuwe woonwijk waar veel mensen met veel plezier gaan wonen. 

Bouw van start
“De bouw van fase 1 is eigenlijk, technisch gezien, al begonnen. Het is zelfs al gevierd met de kopers door middel van een digitale borrel. Maar we zijn ontzettend blij dat de maatregelen het toelaten om weer kopers en overige betrokkenen op de bouwplaats uit te nodigen. En daarom vieren we gewoon nogmaals feest. Maar nu zoals het hoort.” zo vertelt Jan Dekker. Jan: “Na de aankoop van het voormalige Refajaziekenhuis hebben wij een ambitieus plan ontwikkeld. Wij bedanken de gemeente Dordrecht voor het in ons gestelde vertrouwen en danken ook omwonenden voor het meedenken. Amstelwijck Park wordt een klimaatadaptieve en natuurinclusieve woonwijk, een wijk die klaar is voor de toekomst! Wij hebben er het volste vertrouwen in dat Amstelwijck Park voor de toekomstige bewoners een echt thuis gaat worden! We wensen onze bouwafdeling veel succes bij de bouw.”

Wethouder Maarten Burggraaf: “wat een mooi moment, om na jaren voorbereiding nu echt hier de woningen gebouwd te zien worden. Amstelwijck Park wordt een klimaatbestendige woonwijk met groen, duurzaamheid en biodiversiteit als uitgangspunten. De komende jaren verandert deze bouwplaats in een prachtige, groene, waterrijke woonwijk. We zijn trots op de ontwikkelingen in Amstelwijck. Het draagt niet alleen bij aan onze ambitie om het woningaanbod in onze stad te vergroten, maar ook aan onze ambities op het gebied van duurzaamheid en klimaatadaptief wonen.”

“In het deelgebied waar nu gebouwd wordt– door ABB omgedoopt tot Amstelwijck Park – is voor 77% van de verkochte woningen gekocht door Dordtenaren. De nieuwbouw brengt zo een verhuisketen op gang en biedt niet alleen de nieuwe bewoners van Amstelwijck een nieuw thuis, ook de woningen die zij achterlaten bieden weer kansen voor woningzoekende stadgenoten.”

Natuurlijk Amstelwijck Park
Het groen verwelkomt je met open armen in Amstelwijck Park: De parkjes met wandelpaden en natuurlijke speelvoorzieningen nodigen uit om hier te verblijven en geven een permanent vakantiegevoel! Er worden diverse typen huizen gerealiseerd waaronder landhuizen, twee-onder-een-kapwoningen, eengezinswoningen en appartementen. In huis wordt het heerlijk vertoeven. De huizen zijn ruim opgezet en zeer energiezuinig. Alle woningen krijgen een A+++ label en zijn energieneutraal of zelfs energieleverend. In deze groene woonwijk kunnen kinderen vrij buiten spelen en ontstaat er een mooie wandelroute door de wijk.

Momenteel zijn de eerste twee fasen in verkoop. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen het aanbod bekijken op de website: amstelwijckpark.nl.

Projectinformatie   Projectwebsite Afbeelding Bouw Amstelwijck gestart

Meer nieuws

Nieuws
16 juli 2024
16 juli 2024

Feest op de bouwplaats van Land van ’t Hoff

Nieuws
11 juli 2024
11 juli 2024

Bouw gestart laatste eengezinswoningen Amstelwijck Park

Nieuws
2 juli 2024
2 juli 2024

Overeenkomst getekend voor ontwikkeling Waelhoven