Afbeelding Lookertuyn

Lookertuyn

Lookertuyn is een gevarieerde nieuwbouwwijk met 91 woningen voor starters en doorstromers. Het groene en gezellig dorpse karakter sluit goed aan bij de ligging bij recreatiegebied Midden-Delfland en de binnenstad van Delft. Het inrichtingsplan is samen met de gemeente opgesteld, met een ambitieuze inzet qua beeldkwaliteit van de openbare ruimte en architectuur.

In Lookertuyn zijn woningen gebouwd met een EPC-score van 10% onder de destijds geldende norm. In totaal 91 woningen, verdeeld over 36 starterswoningen, 37 royale eenge-zinswoningen en 18 luxe geschakelde woningen aan het water. De boven- en benedenwoningen zijn ontworpen door Architectenbureau Weeda van der Weijden, de rijwoningen door Steenhuis Bukman Architecten en de twee-onder-een-kapwoningen door Biq Stadsontwerp. De drie typen woningen passen qua uitstraling goed bij elkaar, waardoor de gehele wijk een eenduidige look and feel heeft gekregen.

Locatie

Den Hoorn

Betreft

91 woningen (36 boven- en benedenwoningen, 37 rijwoningen, 18 geschakelde woningen)

Voortgang

Opgeleverd

Projectontwikkeling

ABB Ontwikkeling B.V.

Investeren in groen en water

Bijzonder is dat er veel geïnvesteerd is in groen en water. Voorbeelden hiervan zijn de groene hagen langs de tuinen en de bomen in de straten. Verder zijn er ook paden voor fietsers en voetgangers gerealiseerd. Naast het bouwplan is eveneens een grote kinderspeelplaats aangelegd met moderne speelattributen voor alle leeftijdsgroepen.