Tevreden medewerkers

18 maart 2019
Afbeelding Tevreden medewerkers

Datum: 18 maart 2019

Ruim 52% is langer dan 10 jaar in dienst bij ABB

Afgelopen jaar vierden we dat maar liefst 14 collega’s 12,5 jaar of 25 jaar in dienst zijn bij ABB. Iets om trots op te zijn. Het getuigt namelijk van een fijne werksfeer én uitdagend werk. Met elkaar halen zij een dienstverband van meer dan 212,50 jaar! 

Bij ABB staan tevreden medewerkers centraal. “We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat collega’s gezond, fit en met plezier naar het werk gaan. De balans tussen werk en privé, gezondheid en energie, vakkennis en vaardigheden, motivatie én betrokkenheid zijn voor ons belangrijke pijlers.”, aldus Lenny, verantwoordelijk voor de afdeling personeelszaken bij ABB. Een beleid dat zorgt voor lange dienstverbanden getuige de 14 jubilarissen die ABB in één jaar kent. Ruim 52% van het bedrijf werkt al meer dan 10 jaar voor ABB. Door de familiaire sfeer en uitdagende projecten houdt ABB waardevolle kennis en ervaring vast.

“Ik heb binnen ABB al aan uiteenlopende projecten mogen werken. Van gebiedsontwikkelingen, tot binnenstedelijke projecten en van transformaties tot parkeergarages. Heel divers. En altijd uitdagend. Door de diversiteit en de ontwikkelingen die de branche meemaakt, verveelt het werk nooit. Iedere week leer je wel weer iets nieuws. Het blijft leuk.”, zegt één van de tevreden jubilaressen.

Medewerkerstevredenheidonderzoek
Niet alleen de vele jubilaressen die ABB ieder jaar weer kent, getuigt van tevreden medewerkers. “Ook uit de analyse van het medewerkerstevredenheidsonderzoek dat vorig jaar plaatsvond hoorden we voornamelijk positieve geluiden.”, vertelt Lenny. “Ook zelf heb ik dit jaar mijn 12,5 jarig jubileum gevierd. Ik snap goed dat mensen lang bij ABB blijven werken. De sfeer is bijzonder goed en de medewerker staat centraal. Er wordt altijd meegedacht over carrièremogelijkheden, en meegeleefd met privé situaties. De meeste van onze collega’s zijn via/via bij ons terecht gekomen. Dat zegt heel wat over de tevredenheid van de huidige collega’s. Zij bevelen ABB aan.”

Samen
Medewerkers voelen zich onderdeel van het geheel en werken graag met elkaar samen. Dat doen ABB’ers overigens niet alleen op de werkvloer, maar ook daarbuiten. Iedere dinsdag werkt een groepje sportievelingen zich in het zweet tijdens de wekelijkse bootcamp door een professionele trainer. Maar ook voor diverse andere sportactiviteiten, zoals bedrijventoernooien, is het animo groot.

“Het is heerlijk om even je hoofd helemaal leeg te maken na het werk, door lekker te sporten. Enorm fijn dat dit dan direct uit werk kan, met je collega’s en ook nog eens gefinancierd wordt door je werk. Leuk voordeel is dat je je collega’s op een heel andere manier leert kennen. En vervolgens ook zakelijk veel makkelijker kunt schakelen.”

Om de week wordt er ook met elkaar geborreld op de vrijdagmiddagborrel. Met elkaar eten, borrelen en bijkletsen gebeurd vaker. Tijdens de zomerbarbecue en de kerstmarkt bijvoorbeeld, maar ook gedurende het jaar. Tijdens de uitjes van ABB Ontwikkeling, ABB Bouw, de projectbezoeken, de seniorenuitjes, en niet te vergeten de jaarlijkse teambuilding, waarin ieder jaar wordt gestreden om de beste plek. En ondertussen ook goed wordt bijgepraat uiteraard. Bij ABB doen we veel met elkaar. Ondanks dat ABB een groot bedrijf is en niet alle collega’s op dezelfde locatie werkzaam zijn, kennen we elkaar wel echt. Daar is voldoende aandacht voor. ABB voelt als één grote familie.

** Helaas konden niet alle collega’s, die afgelopen jaar hun jubilieum hebben gevierd, bij het fotomoment aanwezig zijn.

Afbeelding Tevreden medewerkers

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop