ABB bouwt mee aan Stougjeswijk in Oud-Beijerland

12 oktober 2023
Afbeelding ABB bouwt mee aan Stougjeswijk in Oud-Beijerland

ABB bouwt mee aan de nieuwe wijk Stougjeswijk in Oud-Beijerland! Op woensdag 11 oktober sloegen gemeente Hoeksche Waard, ABB en nog 7 marktpartijen de handen ineen om de bouw van deze nieuwbouwwijk mogelijk te maken. Wethouder Robin Heij en vertegenwoordigers van alle marktpartijen tekenden het hoofdlijnenakkoord. Dit akkoord is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het gebied waar 2.485 nieuwe woningen komen. Het benadrukt ook de samenwerking tussen de partijen en de gezamenlijke visie voor de nieuwe wijk. De nieuwe wijk is gepland tussen de Stougjesdijk en de N217 in Oud-Beijerland.

Om de ontwikkeling van Stougjeswijk mogelijk te maken, werkt de gemeente met 8 partijen samen: BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, AM, Ballast Nedam Development, Roosdom Tijhuis, Achmea Real Estate, Van der Vorm, ABB Bouwgroep en Adriaan van Erk.

ABB is blij met deze mijlpaal in de ontwikkeling van deze nieuwe wijk in Oud-Beijerland. Ewout de Jager, conceptontwikkelaar ABB: “Oud-Beijerland is bekend terrein voor ons. Onlangs hebben we hier het nieuwbouwproject Lievenshof gerealiseerd. We zijn trots dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de uitbreiding van Oud-Beijerland en het vergroten van het woningaanbod in De Hoeksche Waard. Als ontwikkelaar en bouwer zullen we in zowel het ontwikkelproces als de realisatie nauw betrokken zijn bij het project.”

 

Toekomstbestendige wijk, mix van woningen voor alle doelgroepen

Stougjeswijk wordt een toekomstbestendige en duurzame wijk. In de nieuwe wijk vind je verschillende soorten huizen. Van appartementen tot vrijstaande huizen, zowel koop als huur. De openbare ruimte wordt zo ingericht dat het bewoners uitnodigt elkaar te ontmoeten. Daarnaast komen er verschillende voorzieningen in de wijk, zoals een buurtcentrum, een school, speel- en recreatieplekken. In totaal worden er 2.485 woningen gebouwd, waarvan 70% in het betaalbare segment (inclusief 30% sociale huur via HW Wonen) en 30% in het dure segment.

“Stougjeswijk is nodig om aan de huidige en toekomstige vraag naar woningen te voldoen”, vertelt wethouder Robin Heij. “We willen dat Stougjeswijk een fijne plek wordt om te wonen en die positief bijdraagt aan de wensen die we hebben voor de Hoeksche Waard op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg en duurzaamheid. Een toekomstbestendige en groene wijk met woningen en appartementen voor verschillende doelgroepen, zoals kopers, huurders, starters, doorstromers en senioren. Wat ik mooi vind aan dit plan is dat het aan de behoeften van verschillende groepen mensen tegemoetkomt. We bouwen er niet alleen woningen, maar we realiseren vooral een aantrekkelijke woon- en leefomgeving. En met de aanleg van goede fietspaden en de komst van een vrijliggende snelle R-net busbaan verbinden we Stougjeswijk met de rest van de omgeving”, vervolgt wethouder Robin Heij.

De marktpartijen: “Als ontwikkelpartijen delen we met de gemeente samen een krachtige visie voor een nieuwe toekomstgerichte en duurzame wijk op deze locatie. We bouwen een wijk waar je kunt wonen, verblijven, ontmoeten en vooral genieten. Het Hoeksche Waardse landschap vormt de basis voor de nieuwe wijk. Met de polder, de dijk en de kreek als zichtbare elementen. Door een mix aan woningen en woonvormen voor alle leeftijden aan te bieden zorgen we ervoor dat Stougjeswijk bestaat uit verschillende buurtjes met diverse groottes. Het is heel mooi om vanuit een gedeelde visie samen te mogen werken aan het ontstaan van deze nieuwe wijk.”

 

Bestemmingsplan Stougjeswijk

Tijdens 2 inloopavonden in september en oktober ontvingen omwonenden en andere belangstellenden informatie over de plannen. Ook gaven de bezoekers van die avond hun inbreng mee voor de verdere planontwikkeling. Het plan voor Stougjeswijk wordt in de komende periode nog verder uitgewerkt.

In 2024 start volgens planning de bouw en de eerste woningen worden naar verwachting in 2025 opgeleverd. In 2039 moet Stougjeswijk helemaal klaar zijn.

Meer over het project:

Projectwebsite Stougjeswijk    Gemeentewebsite

Afbeelding ABB bouwt mee aan Stougjeswijk in Oud-Beijerland

Meer nieuws

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Op weg naar een duurzame toekomst met de ABBuzz