Start sloop oude gemeentehuis ‘s-Gravendeel

6 februari 2017
Afbeelding Start sloop oude gemeentehuis ‘s-Gravendeel

Datum: 06-02-2017

Op vrijdag 3 februari is met de overhandiging van de eerst gelegde steen van het voormalige gemeentehuis in ’s-Gravendeel aan wethouder H.C.J. van Etten de sloop van het gebouw officieel van start gegaan. Nadat het gebouw ruim zes jaar leeg stond, wordt het voormalige gemeentehuis nu gesloopt om ruimte te maken voor de nieuwbouwwoningen van Het Raadhof. ABB Bouwgroep verwacht in het derde kwartaal van 2017 te starten met de bouw.

In december 2016 is de verkoop gestart en hebben veel belangstellenden de verkoopdocumentatie opgehaald. Het Raadhof omvat de bouw royale grondgebonden woningen, waaronder rijwoningen, twee- en drie-onder-een-kapwoningen. Wethouder Van Etten van gemeente Binnenmaas en directeur Den Breejen van ABB Bouwgroep hebben de officiële starthandeling uitgevoerd. Zowel de gemeente, ABB als de toekomstige bewoners zijn blij dat de eerste zichtbare werkzaamheden van het project zijn gestart.

Aanwinst voor het dorp
Wethouder Van Etten toonde zich zeer tevreden over deze ontwikkeling in ’s-Gravendeel. Enerzijds omdat een nieuwe bestemming is gevonden voor het oude gemeentehuis en anderzijds omdat er woningen worden gebouwd die kennelijk aansluiten bij de vraag van inwoners. ‘Het is zonder twijfel een aanwinst voor het dorp’ aldus de wethouder.

De sloop neemt circa zeven weken in beslag. Daarna wordt het perceel bouwrijp gemaakt en worden de nutsvoorzieningen in de straat aangepast. Naar verwachting wordt in het 3e kwartaal gestart met de daadwerkelijke bouw van de woningen.

Nog enkele woningen beschikbaar
Inmiddels is 85 procent van de woningen onder optie en worden de eerste koop-aannemingsovereenkomsten getekend. Slechts enkele woningen zijn nog beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie over het plan en de woningen terecht op de website www.hetraadhof.nl of bij ABB Bouwgroep via 0184 – 495 495 en MarQuis Makelaars via 078 – 673 7244.

Afbeelding Start sloop oude gemeentehuis ‘s-Gravendeel

Meer nieuws

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Op weg naar een duurzame toekomst met de ABBuzz