Start metselwerk Wilgentuinen Rozenburg

10 maart 2017
Afbeelding Start metselwerk Wilgentuinen Rozenburg

Datum: 10-03-2017

Donderdag 9 maart a.s. nam wethouder R. Schneider van de gemeente Rotterdam, de troffel ter hand, om officieel de eerste steen te metselen bij één van de energie nul-woningen in het nieuwbouwproject Wilgentuinen te Rozenburg. De bouw van het project is eind 2016 gestart en de oplevering zal naar verwachting omstreeks de zomer van 2017 al plaatsvinden.

Bijzonder duurzame nieuwbouw
De 11 woningen die momenteel worden gebouwd sluiten qua architectuur naadloos aan bij de eerder gerealiseerde woningen uit fase 1. Door de eilandachtige opzet grenzen alle woningen aan het water en bieden zij veel privacy. De woningen zijn voorzien van alle gemakken, waaronder standaard vloerverwarming op alle verdiepingen.

Alle woningen uit het project voorzien voor een groot gedeelte in hun eigen energieverbruik. Dit is een bijzonder aspect dat de woningen van Wilgentuinen anders maakt dan de standaard (nieuwbouw)woning. De woningen hebben namelijk een EPC-waarde van nul (energielabel A) en voldoen hiermee al aan de bouwbesluiteisen van 2020. Hiermee zijn bewoners voorbereid op de toekomst en ervaren zij een hoger wooncomfort. Energie nul wil zeggen dat bewoners een garantie van 25 jaar krijgen waarin de ‘vaste’ installatie (temperatuur en ventilatie) nul energie verbruikt. De woningen zijn bovendien zeer goed geïsoleerd en hebben een hoge luchtdichtheid waardoor de woningen weinig warmte verliezen. Door diverse technieken wordt er energie gewonnen uit duurzame bronnen en gerecycled uit restenergie. De combinatie van een goede isolatie en duurzame, zelf opgewekte energie leidt tot minder toevoer van energie. Hierdoor zijn kopers voorbereidt op de toekomst en niet meer afhankelijk van toekomstige prijsstijgingen van gas.

Nog enkele woningen te koop
Van de vrijstaande woning en twee-onder-een-kapwoningen zijn er al 7 verkocht, 2 woningen staan onder optie en 2 woningen zijn nog vrij. De nog beschikbare woningen zijn gunstig gelegen ten opzichte van de zon en zeer ruim. De oplevering zal naar verwachting omstreeks de zomer van 2017 plaatsvinden.

Meer informatie
Meer informatie over het plan en de nog beschikbare woningen is te vinden op de website www.wilgentuinen.nl of kan opgevraagd worden bij ABB Bouwgroep via 0184 – 495 495, Rieke Makelaars uit Rozenburg via 0181 – 219 339 en Ooms Makelaars uit Hellevoetsluis via 0181 – 321 849.

Afbeelding Start metselwerk Wilgentuinen Rozenburg

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop