Start bouw laatste fase Wilgentuinen

9 oktober 2018
Afbeelding Start bouw laatste fase Wilgentuinen

Datum: 9 oktober 2018

FEESTELIJKE START BOUW WILGENTUINEN

Laatste woningen van het bijzonder duurzame nieuwbouwproject worden gebouwd. Aan wethouder Bas Kurvers van de gemeente Rotterdam de eer de officiële steen te leggen bij het nieuwbouwproject Wilgentuinen te Rozenburg. ABB Bouwgroep organiseerde op 3 oktober jl. een feestelijke bijeenkomst voor alle kopers en projectbetrokkenen om symbolisch de start van de laatste fase in het nieuwbouwproject Wilgentuinen te vieren.

Start bouw
De bouw van de laatste twee-onder-een-kapwoningen met het predicaat energie 0 is enige tijd geleden van start gegaan. Om de start van de bouw niet geruisloos voorbij te laten gaan waren alle kopers en projectbetrokkenen van harte welkom op de bouwplaats om samen met wethouder Kurvers van de gemeente Rotterdam de officiële steen te leggen. Aan de wethouder de eer om de troffel ter hand te nemen.

Het plan
Het gebied aan de Zanddijk in deelgemeente Rozenburg was jarenlang het domein van volkstuinvereniging Eurohof. ABB heeft meegeholpen aan het vestigen van deze vereniging op een andere locatie. Hierdoor kon aan de Zanddijk een nieuwbouwwijk van 56 woningen gerealiseerd worden. De Wilgentuinen is een gevarieerde wijk, van rijwoningen tot vrijstaande woningen. De bebouwing is ruim opgezet. De knotwilgen staan er nog altijd. De architect heeft aansluiting gezocht bij de bestaande woningbouw. De wisselende nokrichtingen van de huizen en het diverse materiaalgebruik (van witte gevels tot roodbruine bakstenen) versterken het karakter van het project. Duurzaam bouwen is terug te vinden in het materiaalgebruik en de energetische maatregelen in de woningen. De bouw van de woningen is verdeeld in 3 fasen.

Planning
De bouw verloopt voorspoedig. De verwachting is dat de opleveringen van de eerste woningen plaats gaan vinden aan het eind van 2018.

www.wilgentuinen.nl

Afbeelding Start bouw laatste fase Wilgentuinen

Meer nieuws

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Op weg naar een duurzame toekomst met de ABBuzz