Overeenstemming PostNL locatie

10 juli 2019
Afbeelding Overeenstemming PostNL locatie

Datum: 10 juli 2019

Overeenstemming Post NL locatie tussen de gemeente Purmerend en ontwikkelcombinatie Snippe Projecten en ABB Bouwgroep

De gemeente Purmerend en ontwikkelcombinatie Snippe Projecten BV en ABB Bouwgroep B.V., zijn tot een passende invulling gekomen voor de PostNL locatie in Purmerend. De partijen hebben overeenstemming bereikt voor de ontwikkeling en realisatie van in totaal bijna 300 woningen in Purmerend: op de PostNL locatie, op Veld J in Kop West en Veld I in Kop West. Mulleners en Mulleners architecten is verantwoordelijk voor het schetsontwerp van de historiserende bouw op de aantrekkelijke PostNL locatie. Daarnaast worden er sociale huurwoningen en doorstroomwoningen gerealiseerd in Kop West. Er ligt inmiddels een mooi plan waarmee waarde wordt toegevoegd aan de stad en waarmee de woonambitie van Purmerend een forse impuls krijgt.

Het plan waar overeenstemming over is bereikt bestaat uit circa 137 koopwoningen op de PostNL locatie, circa 61 koopwoningen op veld J in Kop West en circa 89 sociale huurwoningen op veld I, eveneens in Kop West. André Snippe van Snippe Projecten is verheugd met het nieuwe plan: “In Purmerend is een groot tekort aan woningen. Wij zijn heel blij dat we met dit plan veel Purmerenders aan een aantrekkelijke woning kunnen helpen. We kijken ernaar uit om dit plan samen met onze partner ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep op te pakken.”

Historische binnenstad
De partijen hebben uitgebreid nagedacht over een invulling die recht doet aan de locatie aan de rand van de historische binnenstad. Wethouder Eveline Tijmstra: “We willen het karakter van de historische binnenstad behouden en versterken. Ik vind dat de ontwikkelcombinatie daar goed in geslaagd is met de nieuwe plannen voor de PostNL locatie. Ik ben blij met het gezamenlijke resultaat en wil mijn waardering uitspreken voor de constructieve houding en alle inspanningen die gedaan zijn om tot een nieuwe invulling van de locatie te komen. De architectuur waarvoor is gekozen, voegt waarde toe en sluit goed aan bij de uitstraling van de historische binnenstad.”

Woonambitie
De nieuwe invulling van de PostNL locatie past in de ontwikkeling van het gehele gebied tussen de Hoornsebrug en de Kooimanbrug, waar de komende jaren door verschillende bouwprojecten een forse impuls wordt gegeven aan de woonambitie van de gemeente Purmerend: Wethouder Thijs Kroese: “Tempo maken en hard werken om zaken voor onze mooie stad voor elkaar te krijgen. Dat is wat we hier gedaan hebben. En dat heeft drie mooie gebouwen opgeleverd, samen goed voor ca 287 woningen passend binnen de 30-30-40 norm. We voegen hiermee waarde toe en zetten een flinke stap richting een complete, diverse en aantrekkelijke stad. Ik ben blij en trots op dit resultaat!”

Meer informatie
Op woensdag 10 juli is er van 18.00-21.30 uur een informatieavond voor omwonenden en andere geïnteresseerden in het stadhuis.Afbeelding Overeenstemming PostNL locatie

Meer nieuws

Nieuws
16 juli 2024
16 juli 2024

Feest op de bouwplaats van Land van ’t Hoff

Nieuws
11 juli 2024
11 juli 2024

Bouw gestart laatste eengezinswoningen Amstelwijck Park

Nieuws
2 juli 2024
2 juli 2024

Overeenkomst getekend voor ontwikkeling Waelhoven