Overeenkomst Zwanensingelzone

18 februari 2021
Afbeelding Overeenkomst Zwanensingelzone

Datum: 18-02-2021

Ondertekening overeenkomst ontwikkeling Zwanensingelzone

Voor de ontwikkeling van de Zwanensingelzone in Vlaardingen is een intentieovereenkomst ondertekend door wethouder Somers-Gardenier van de gemeente Vlaardingen, directeuren Van Dijk en Dekker van ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep en directeur Busselaar van Yinte B.V. (eigenaar van het Sportcentrum Vlaardingen). ABB heeft een plan gemaakt voor het realiseren van woningbouw, een nieuw sportcentrum en zorgappartementen op de locatie ten zuiden van de Zwanensingel.

Het gaat om circa 140 woningen, 7.250 m² sport/gezondheidsvoorzieningen en maximaal 4.000 m² zorgappartementen. In het plan wordt ruimte gecreëerd voor hoogwaardige openbare plekken om te spelen/sporten, wat de samenkomst tussen de nieuwe bewoners zal stimuleren. In de komende periode wordt het plan verder uitgewerkt waarbij naar een kwaliteitsslag wordt gemaakt en wettelijke voorwaarden omtrent onder andere milieu en geluid worden opgepakt. Dit moet duidelijkheid geven in het definitieve plan. Na deze fase wordt de omgeving betrokken bij de plannen.

ABB Bouwgroep
ABB is al bijna 60 jaar toonaangevend in ontwikkelen en bouwen. ABB ontwikkelt en bouwt een grote diversiteit aan projecten waaronder woningbouw, zorgvastgoed en centrumplannen. Met een sterke financiële positie en slagvaardigheid zijn wij in staat en bereid projecten voor eigen rekening en risico te ontwikkelen en realiseren.

Sportcentrum Vlaardingen
Sportcentrum Vlaardingen is een multifunctioneel leisure centrum voor bewegen en ontspanning. Door toepassing van de nieuwste technieken op het gebied van fitness (sporten en bewegen) heeft Sportcentrum Vlaardingen de afgelopen jaren een toonaangevende positie ingenomen in de regio. Behalve sport wordt er in het pand ook eerstelijns zorg aangeboden, waaronder fysiotherapie, logopedie en ergotherapie. Vanwege behoefte om uit te breiden is er de wens voor een groter pand.

Afbeelding Overeenkomst Zwanensingelzone

Meer nieuws

Nieuws
8 februari 2024

ABB is Beste Bouwer 2023!

Nieuws
24 januari 2024

Bouw nieuwe fase Amstelwijck Park van start

Nieuws
21 december 2023

Feestelijke afsluiting van 2023