Overeenkomst huurwoningen De Kreek

28 mei 2019
Afbeelding Overeenkomst huurwoningen De Kreek

Datum: 28 mei 2019

ABB Bouwgroep en Wonen Midden-Delfland tekenen overeenkomst huurwoningen De Kreek

Nadat Wonen Midden-Delfland en ABB Bouwgroep separaat van elkaar een overeenkomst sloten met de gemeente Midden-Delfland voor de ontwikkeling van sociale huurwoningen in nieuwbouwproject De Kreek in Den Hoorn, slaan zij nu de armen ineen. Recent tekende Peter van Ling, directeur-bestuurder bij Wonen Midden-Delfland, en Erik den Breejen, directeur bij ABB Bouwgroep, een koop-/en realisatieovereenkomst. Ontwikkelende bouwer ABB heeft de in totaal 64 woningen ontwikkelt en gaat de woningen realiseren. Wonen Midden-Delfland verhuurt alle sociale woningen.

De Kreek
Woningbouwproject De Kreek ligt in Den Hoorn, tussen de Harnaschdreef en Achterdijkshoorn. De Kreek ademt de Cittaslowgedachte van de gemeente Midden-Delfland. In de ruim opgezette woonwijk worden in totaal 140 woningen gerealiseerd, waarvan 64 sociale huurwoningen. De overige 76 woningen, zowel grondgebonden woningen als appartementen, worden door ABB Bouwgroep verkocht.

Sociale huurwoningen
Het college heeft in haar collegewerkprogramma opgenomen dat zij in de komende jaren 700 nieuwe woningen wil realiseren. Hierbij spelen sociale huurwoningen een belangrijke rol. De Kreek levert met 64 sociale huurwoningen een grote bijdrage. In 2 fasen worden 52 rijwoningen en 12 appartementen gebouwd en verhuurd.

De verhuur zal gaan via Woonnet Haaglanden. De verwachting is dat de woningen van de eerste fase in het najaar van 2019 te huur worden aangeboden.

Start bouw
De gemeente Midden-Delfland heeft de locatie bouwrijp gemaakt en de eerste werkzaamheden door ABB Bouwgroep zijn gestart. Volgende maand starten de heiwerkzaamheden van fase 1. In totaal worden er 42 woningen in de eerste fase gebouwd, bestaande uit 18 koop- en 24 huurwoningen (waaronder 3 appartementen). De bouwtijd van fase 1 bedraagt ongeveer een jaar.

Meer informatie
Informatie over de huurwoningen is op te vragen bij Wonen Midden-Delfland, via de website www.wonenmd.nl. Algemene informatie over De Kreek en informatie over de koopwoningen, is te vinden op www.dekreek-denhoorn.nl.

Afbeelding Overeenkomst huurwoningen De Kreek

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop