Opleveringen De Ankerplaats Zwartewaal

4 maart 2020
Afbeelding Opleveringen De Ankerplaats Zwartewaal

Datum: 04-03-2020

Wethouder Schoon overhandigt sleutel aan bewoners De Ankerplaats in Zwartewaal

Na een bouwtijd van nog geen 9 maanden zijn alle woningen van De Ankerplaats in Zwartewaal klaar voor oplevering. ABB Bouwgroep is de ontwikkelaar en bouwer van het project. Om dit heuglijke moment te vieren overhandigden wethouder Schoon van de gemeente Brielle en Erik den Breejen, directeur bij ABB Bouwgroep, op symbolische wijze de sleutel aan één van de gelukkige bewoners.

Wethouder André Schoon feliciteert de bewoners: “Het is enorm leuk om deze nieuwe bewoners te mogen verwelkomen in Zwartewaal. We kunnen niet anders dan tevreden zijn met dit mooie nieuwbouwproject. Niet alleen over hoe het proces is verlopen, maar ook omdat dit project bijdraagt aan de woonbehoefte in Zwartewaal.”

Nu de kopers de sleutel hebben ontvangen, maken de werknemers van ABB plaats voor vrienden en familie. Erik den Breejen vertelt: “ABB is trots een bijdrage te hebben kunnen leveren aan de woningvoorraad in Zwartewaal. Ik dank onze collega’s voor de realisatie van het project en feliciteer hen met het opleveren van deze woning, zonder opleverpunten. Namens ABB wens ik de bewoners veel woonplezier toe!”

Plan De Ankerplaats
Nieuwbouwproject De Ankerplaats bestaat uit twee-onder-een-kapwoningen, twee- en drielaagse rijwoningen. De tweelaagse rijwoningen waren zeer geliefd bij zowel starters als senioren. Deze woningen hadden een lagere prijs én waren vanwege de situering van een slaap- en badkamer op de begane grond ook geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn.

De locatie van het project is historisch en uniek. Het plangebied grenst aan het terrein van het middeleeuwse kasteel de Hofstad. In de 15e eeuw werd dit kasteel tijdens een oorlog vernietigd. Uit onderzoek is gebleken dat er archeologische resten in de grond zijn achtergebleven.

Afbeelding Opleveringen De Ankerplaats Zwartewaal

Meer nieuws

Nieuws
16 juli 2024
16 juli 2024

Feest op de bouwplaats van Land van ’t Hoff

Nieuws
11 juli 2024
11 juli 2024

Bouw gestart laatste eengezinswoningen Amstelwijck Park

Nieuws
2 juli 2024
2 juli 2024

Overeenkomst getekend voor ontwikkeling Waelhoven