Ondertekening ’t Spreeuwenest Maasland

19 september 2014
Afbeelding Ondertekening ’t Spreeuwenest Maasland

Datum: 19-09-2014

‘t Spreeuwenest krijgt nieuwe bebouwing. Gemeente Midden-Delfland en ABB Bouwgroep ondertekenen overeenkomst. De locatie in Maasland waar voorheen basisschool ’t Spreeuwenest stond is klaar voor een nieuwe bestemming. ABB Bouwgroep realiseert op de locatie circa 1000 m2 detailhandel, 6 maisonnettes, 4 appartementen en 6 grondgebonden woningen.

Uitbreiding in vele opzichten

Op woensdag 17 september j.l. ondertekenden wethouder Piet Houtenbos en Gert-Jan Brandwijk, directeur van ABB Bouwgroep B.V. de koop- en realisatieovereenkomst voor bouwproject ‘t Spreeuwenest. Met de ondertekening van deze overeenkomst komt de invulling van ’t Spreeuwenest een grote stap dichterbij.

Gert-Jan Brandwijk: ”Wij kijken er naar uit om weer in Maasland aan de slag te gaan. Een uitbreiding van het winkelassortiment verlevendigt het centrum van het dorp. Ook bieden wij mensen de kans om te verhuizen naar een nieuwbouwwoning in de oude kern van Maasland. Gezien de prijsklasse van de woningen verwachten wij dat alle woningtypen in trek zullen zijn bij de inwoners van Maasland, maar natuurlijk ook bij mensen van daar buiten.”

Verschillende mogelijkheden

Architectenbureau Rutten van der Weijden heeft drie verschillende ontwerpen gemaakt voor het gebouw. De direct omwonenden kregen woensdag 17 september tijdens een informatiebijeenkomst de gelegenheid om hun mening te geven over de verschillende ontwerpen.

Uiteraard voldoen de ontwerpen aan de gestelde eisen in het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan. Wethouder Piet Houtenbos: “De ontwerpen van ABB vormen een mooie aanvulling op de locatie Veldesteijn en passen tegelijkertijd bij de woningen in de directe omgeving. Maasland krijgt er nieuwe winkels, extra woningen en een mooi plein bij. Het plan zorgt voor een meer dorpse uitstraling en winkels die echt passen bij Maasland.”

Afbeelding Ondertekening ’t Spreeuwenest Maasland

Meer nieuws

Nieuws
8 februari 2024

ABB is Beste Bouwer 2023!

Nieuws
24 januari 2024

Bouw nieuwe fase Amstelwijck Park van start

Nieuws
21 december 2023

Feestelijke afsluiting van 2023