Overeenkomsten Cultuurhuis Casa Cadanza ondertekend

26 oktober 2023
Afbeelding Overeenkomsten Cultuurhuis Casa Cadanza ondertekend

In het centrum van Berkel en Rodenrijs was vandaag de feestelijke ondertekening van de aannemingsovereenkomsten van het Cultuurhuis Casa Cadanza. Ook werd door de gemeente, Stichting Cultuurhuis Casa Cadanza en Stichting Bibliotheek Oostland de samenwerkings- en huurintentieovereenkomst ondertekend.

Afbeelding Overeenkomsten Cultuurhuis Casa Cadanza ondertekend

ABB en Waaijer Projectrealisatie vormen samen ontwikkelcombinatie BCW (Berkel Centrum West). BCW is ontwikkelaar en hoofdaannemer van het cultuurhuis. Batenburg Bouw & Ontwikkeling verzorgt de realisatie. Gemeente Lansingerland is afnemer van het Cultuurhuis.

 

Prognose eerste paal

Met het sluiten van aannemingsovereenkomsten en een samenwerkings- en huurintentieovereenkomst is de eerste officiële stap richting realisatie gezet. De eerste paal voor het Cultuurhuis Casa Cadanza wordt naar verwachting in het voorjaar van 2024 geslagen, zodat de deuren eind 2025 kunnen openen. “Vandaag is een belangrijk markeerpunt in de realisatie van het Cultuurhuis Casa Cadanza. Deze multifunctionele ‘huiskamer’ wordt een verrijking voor onze gemeente en kan door alle inwoners van jong tot oud worden benut als plek om te leren, inspireren, amuseren en ontmoeten”, aldus wethouder Cnossen.

Batenburg Bouw & Ontwikkeling B.V. uit Bergschenhoek heeft de aanbesteding voor de bouw van het Cultuurhuis Casa Cadanza gewonnen. BCW en de gemeente hebben ingestemd met de prijs. BCW tekende daarom met onderaannemer Batenburg een aannemingsovereenkomst. Ook tekende BCW, als hoofdaannemer, samen met  de gemeente, een aannemingsovereenkomst.

Erik Batenburg, directeur Batenburg Bouw & Ontwikkeling B.V., noemt het een unieke kans in eigen gemeente: “Hoe vaak krijg je als bedrijf de kans om een cultuurhuis te bouwen? Die kans is klein. Als het dan ook nog in je eigen vestigingsplaats kan, is dat een kans die je niet kunt laten liggen. Ons bedrijf is daarom vereerd dat wij deze opdracht mogen realiseren. Wat het extra leuk maakt is de betrokkenheid van onze eigen gemeente en een bekende ontwikkelaar. Wij gaan met veel enthousiasme aan de slag!”

 

Levendig centrum

Rob Waaijer, directeur Waaijer Projectrealisatie/BCW: “Met de komst van Cultuurhuis Casa Cadanza wordt de levendigheid in het nieuwe centrumplan Berkel Centrum West vergroot. Casa Cadanza zal veel bezoekers aantrekken én de nieuwe winkeliers en horecaondernemers in het centrum van Berkel zullen daar optimaal van kunnen profiteren. Berkel Centrum West wordt een aangenaam en levendig verblijfsgebied door de combinatie van winkels en wonen, horeca en cultuur en pleinen en terrassen aan het water.”

Erik den Breejen, directeur ABB Bouwgroep /BCW: “In 2021 zijn we begonnen met de eerste fase van de uitbreiding van het centrum in Berkel en Rodenrijs, de komende periode worden de laatst woningen en winkels opgeleverd en wordt gestart met het laatste woonblok aan de Berkelse plas. Casa cadanza wordt gerealiseerd aan een nieuwe uitlopen van de Berkelse plas en vormt het sluitstuk van deze uitbreiding en is een waardevolle aanvulling op het voorzieningenniveau in Lansingerland.”

 

Toekomstgericht

De hoofdhuurder van het cultuurhuis wordt Stichting Cultuurhuis Casa Cadanza en de eerste onderhuurder wordt Stichting Bibliotheek Oostland. De gemeente spreekt de intentie uit om met deze partijen een (onder)huurovereenkomst te sluiten, alvorens het cultuurhuis is gerealiseerd.

Corinne van Lelieveld, directeur van Cultuurhuis Casa Cadanza: “De realisatie van Casa Cadanza is nu een feit! Tot we de deuren openen, bieden we vanaf 2024 een speciale programmering aan. Houd onze sociale media en website in de gaten voor meer informatie.” Petra Togni, directeur Stichting Bibliotheek Oostland: “Na 20 jaar werken is er een nieuwe locatie voor de bibliotheek, daar ben ik echt heel blij mee. Ook ben ik superblij met de samenwerking met Casa Cadanza. We kunnen daarmee toekomstgericht gaan werken aan een fantastische voorziening voor Lansingerland.”

Met dank aan Muller & Co die hun toekomstige nieuwe 2e locatie aan het Westerplein voor deze ondertekening beschikbaar heeft gesteld. Daarmee hadden partijen mooi uitzicht op de bouwplaats van het toekomstige Cultuurhuis Casa Cadanza.

Foto’s van feestelijke ondertekening door Fred Ernst

Op weg naar Casa Cadenza

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop