Nieuwbouwplannen Sterrenkwartier Hoog fase 1 bekend

21 juni 2018
Afbeelding Nieuwbouwplannen Sterrenkwartier Hoog fase 1 bekend

Datum: 20 juni 2018

Nieuwbouwplannen Sterrenkwartier Hoog fase 1 bekend

Maasdelta Groep en gemeente Nissewaard zijn gestart met de herontwikkeling van Sterrenkwartier Hoog. De eerste fase wordt ontwikkeld en gerealiseerd door ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep uit Sliedrecht. Onder de projectnaam Stella Nova ontwikkelen en realiseren zij 79 woningen. Steenhuis Bukman Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de eerste fase. Op woensdag 20 juni presenteerde ABB de plannen aan de Commissie Leefomgeving van gemeente Nissewaard.

Stella Nova gericht op variatie, groen en duurzaamheid

De bestaande en verouderde portiekflats van Maasdelta worden vervangen door gasloze en energiezuinige nieuwbouwwoningen. De nieuwbouw in de eerste fase van Sterrenkwartier Hoog bestaat uit een brede variatie van woningtypen en bevat zowel huur- als koopwoningen. Zoals de projectnaam al doet vermoeden wordt dit de ‘nieuwe ster’ in de wijk.

In totaal bestaat het plan uit 79 woningen, waarvan 51 sociale huurwoningen en 28 koopwoningen. De huurwoningen, bestaande uit appartementen, beneden- en bovenwoningen en eengezinswoningen, worden te zijner tijd door Maasdelta te huur aangeboden via WoonnetRijnmond. De koopwoningen (royale eengezinswoningen en ruime vier-onder-een-kapwoningen) worden verkocht door ABB.

Met de ontwikkeling van Stella Nova ontstaat een levendig, kwalitatief en ruim opgezet woonmilieu met veel ruimte voor groen. “De herstructurering van Sterrenkwartier Hoog biedt kansen om meer gedifferentieerde wijken te creëren net zoals we in Hoogwerf-Noord hebben gedaan. Ook bij die herstructurering hebben de gemeente en Maasdelta samengewerkt” zegt Wethouder Jan Willem Mijnans over dit project.

Planning

Medio dit jaar start de bestemmingsplanprocedure bij de gemeente. Naar verwachting start de verkoop van de eengezinswoningen in de eerste helft van 2019. Na de uitverhuisperiode van anderhalf jaar van huurders uit de bestaande blokken, kan de sloop in de tweede helft van 2019 plaatsvinden. Aansluitend op de sloop en na het bouwrijp maken van de grond starten de nieuwbouwwerkzaamheden. ABB, Gemeente Nissewaard en Maasdelta werken samen de plannen verder uit.

Meer informatie?

Meer informatie over het project Stella Nova kunt u vinden op www.stellanova-spijkenisse.nl.

Meer informatie over de vernieuwing van de wijk Sterrenkwartier Hoog kunt u lezen op www.sterrenkwartierhoog.nl.

Op de hoogte blijven over de ontwikkelingen in Sterrenkwartier Hoog? Schrijft u zich dan in voor de digitale nieuwsbrief via www.sterrenkwartierhoog.nl/nieuwsbrief.

Afbeelding Nieuwbouwplannen Sterrenkwartier Hoog fase 1 bekend

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop