Informatiebijeenkomst Vlietpark

21 april 2022
Afbeelding Informatiebijeenkomst Vlietpark

Datum: 21-04-2022

Succesvolle informatiebijeenkomst over nieuwbouwproject Vlietpark!

Op woensdag 20 april organiseerde gemeente Rotterdam een inloopbijeenkomst over de inrichting van de buitenruimte rondom de woningen in Vlietpark fase 1 en de herinrichting van de Middenbaan Zuid. De ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep van Vlietpark was hierbij ook aanwezig. Op de bijeenkomst konden de toekomstige bewoners en omwonenden het voorlopige ontwerp van de inrichting van de openbare ruimte inzien en daar direct op reageren. Daarnaast werden schetsverkavelingen getoond van Vlietpark fase 2: de nieuwbouwontwikkeling op de voormalige schoollocatie en gymzaal aan de Endenhout 1 in Hoogvliet Rotterdam.

De inloopbijeenkomst werd door veel belangstellenden bezocht. De toekomstige bewoners van de eerste fase van Vlietpark en omwonenden konden het voorlopig ontwerp van de inrichting van de openbare buitenruimte rondom de woningen in Vlietpark en de herinrichting aan de Middenbaan Zuid inzien. De gemeente Rotterdam gaat aan de slag met de verschillende reacties van de toekomstige bewoners en omwonenden om een definitief ontwerp van de openbare ruimte te vervaardigen waarin iedereen zich thuis voelt. De inloopbijeenkomst was direct de eerste gelegenheid waar de toekomstige bewoners van Vlietpark fase 1 elkaar konden ontmoeten. Eerdere feestelijke gelegenheden konden vanwege destijds geldende coronamaatregelen niet door gaan. De inloopbijeenkomst was daardoor een extra feestelijke en gezellige gelegenheid. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst!

Vlietpark fase 1
Vlietpark fase 1, gelegen aan de Middenbaan Zuid, wordt een woonbuurt met diverse prachtige eengezinswoningen en een groen openbaar gebied met ruimte om te spelen en te verblijven. Het project bestaat uit 54 eengezinswoningen, waarvan 48 woningen in het midden prijssegment en 6 hoekwoningen in het hogere prijssegment. De bouw van de woningen verloopt voorspoedig. In december 2021 is de aannemer Waal gestart met de bouw van Vlietpark. Bij diverse bouwblokken is gestart met het aanleggen van de begane grond vloeren.

Vlietpark fase 2
In samenwerking met de gemeente Rotterdam is ABB gestart met het maken van plannen voor de bouw van nog eens 30 tot 35 koopwoningen op de voormalige schoollocatie en gymzaal aan de Endenhout 1. Binnenkort zal de bestemmingsplanprocedure van start gaan. Tijdens de inloopbijeenkomst konden de omwonenden de schetsverkaveling van deze nieuwbouwontwikkeling inzien.

Meer informatie?
Meer informatie over nieuwbouwproject Vlietpark is te vinden op de projectwebsite. Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf u dan, via de website, in op de nieuwsbrief. Zo bent u direct op de hoogte van het laatste nieuws!

Afbeelding Informatiebijeenkomst Vlietpark

Meer nieuws

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Op weg naar een duurzame toekomst met de ABBuzz