Grootste transformatieproject van Nederland afgerond

17 februari 2016
Afbeelding Grootste transformatieproject van Nederland afgerond

Datum: 17-02-2016

Rotterdam is bijna 600 woningen rijker. Projectontwikkelaar City Pads, specialist in transformaties, veranderde de Admiraliteit in een modern hoogwaardig woongebouw voor studenten en young professionals. Op 1 februari leverde ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep de laatste woningen in voormalige kantoorkolos (40.000 m²) en op 17 februari verrichtte wethouder Schneider de opening. Het aangezicht van de Admiraliteitskade heeft een flinke impuls gekregen, onder andere vanwege de nieuwe gevel en het toevoegen van een open plint. Bouwfonds Investment Management kocht het project aan voor haar drie Europese woningbeleggingsfondsen, o.a. het Bouwfonds European Residential Fund en het Europese Student Housing Fund.

De Nieuwe Admiraliteit

Eind 2014 kocht Bouwfonds Investment Management de (Oude) Admiraliteit van City Pads, waarna ABB Bouwgroep de Nieuwe Admiraliteit in recordtempo gestalte gaf, naar een ontwerp van Klunder Architecten. ABB Bouwgroep uit Sliedrecht stripte het kantoorgebouw en heeft het weer opnieuw opgebouwd.

Directeur Lee Foolen van City Pads: “Met deze transformatie zetten we een nieuwe stap in de herbestemming van leegstaande kantoren. Na succesvolle projecten in Eindhoven en Amsterdam, is deze transformatie in Rotterdam iets waar we heel trots op zijn. Het gebouw voldoet aan alle eisen voor ons ontwikkelings-concept; het kunnen bieden van de beste kwaliteit op de beste locatie voor een scherpe huurprijs.

Transformatie als toverwoord

In 2013 kochten ABB en U Vastgoed het voor 96% leegstaande voormalig kantoor van WealthCap om het vervolgens door te verkopen aan CityPads.

Directeur Martin Visser van ABB Bouwgroep: “In iets meer dan een jaar van een kantoorgebouw naar bijna 600 compleet gemeubileerde appartementen. Een topprestatie van alle betrokken partijen, waarbij planning en logistiek de grootste uitdaging vormden. ”Het eindresultaat mag er zijn, een voor het oog volledig nieuw gebouw en een positieve impuls voor de uitstraling en levendigheid van de buurt”.

Eindbelegger Bouwfonds Investment Management is zeer content met deze parel in haar portefeuille.

“Het herbestemmen van gebouwen door transformatie past uitstekend in de tijdsgeest en in onze beleggingsfilosofie. Het geeft ons als belegger bovendien de mogelijkheid om woningen aan te kunnen bieden voor de specifieke doelgroep van studenten en young professionals op goede binnenstedelijke locaties die relatief zeldzaam zijn,” aldus Michiel Dubois, Managing Director Residential Real Estate Bouwfonds IM. Dat De Nieuwe Admiraliteit aanspreekt, blijkt wel uit het feit dat alle woningen reeds voor de oplevering waren verhuurd; het gebouw is dan ook vanaf de eerste dag volop in gebruik. De huurders kunnen gebruikmaken van de ruim 400 parkeerplaatsen, een grote fietsenkelder met ruimte voor meer dan 600 fietsen, drie wasserettes en twee fantastische meeting points in de dakopbouw op de twaalfde verdieping.

Referentie over het project

Ronald Schneider, wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie: “De gemeente werkt samen met marktpartijen om het aantal leegstaande meters in de stad terug te dringen. Ik ben dan ook erg blij met de rol die ABB Bouwgroep en City Pads bij de herontwikkeling naar ‘De Nieuwe Admiraliteit’ spelen. ABB Bouwgroep heeft het risico genomen dit 40.000 m² tellende pand te verwerven nog voordat er een passend bestemmingsplan door ons afgegeven is. Dat getuigt van lef en vertrouwen in onze samenwerking. Het transformeren van deze kantoorkolos naar 587 wooneenheden voor young professionals sluit helemaal aan bij ons economische beleid. Inmiddels is al bijna 350.000m2 incourante leegstaande kantoorruimte naar een andere functie geholpen.

 

Veel aandacht

Dat De Nieuwe Admiraliteit één van de meest aansprekende projecten van Nederland is, blijkt niet alleen uit het feit dat de huurders de weg naar het gebouw weten te vinden. Het project heeft de afgelopen maanden ook nationaal de aandacht getrokken; onder andere Bouwend Nederland en de IVBN kwamen al eens naar het project kijken. Recent werd bekend dat De Nieuwe Admiraliteit tevens genomineerd is voor de FGH Vastgoedprijs.

Over ABB Bouwgroep

ABB is al meer dan 50 jaar actief in onder andere nieuwbouw en transformaties. ABB heeft diverse succesvolle transformatieprojecten op haar naam staan en kan projecten geheel op eigen rekening en risico aankopen, ontwikkelen en realiseren.

 

Afbeelding Grootste transformatieproject van Nederland afgerond

Meer nieuws

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Op weg naar een duurzame toekomst met de ABBuzz