Gemeente Brielle en ABB tekenen overeenkomst ‘De Ankerplaats’

30 januari 2018
Afbeelding Gemeente Brielle en ABB tekenen overeenkomst ‘De Ankerplaats’

Datum: 29 januari 2018

Gemeente Brielle en ABB Bouwgroep Sliedrecht tekenen koop-/realiseringsovereenkomst woningbouwplan ‘De Ankerplaats’ in Zwartewaal

Na een periode van voorbereidingen en optimalisatie, hebben wethouder André Schoon namens de gemeente Brielle en de heer Den Breejen namens ABB op 29 januari 2018 de koop-/realiseringsovereenkomst getekend voor het nieuwbouwproject ‘De Ankerplaats’. ABB is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van de nieuwbouwwoningen op de locatie van de voormalige kerk ‘De Ankerplaats’ en naastgelegen parkeerplaats.

Wethouder André Schoon is blij met de overeenstemming. “Na jaren van praten en speculaties over nieuwbouw in Zwartewaal, zorgt de getekende overeenkomst ervoor dat de noodzakelijke nieuwbouw nu gerealiseerd gaat worden. Wij zien nieuwbouw op ‘De Ankerplaats’ als een verrijking van het dorp”, aldus de wethouder. De heer Den Breejen, directeur bij ABB, is het daarmee eens: “We hebben altijd geloofd in woningbouw op deze locatie. We merken dat er behoefte is aan nieuwbouw en zijn zeer tevreden met de huidige stedenbouwkundige opzet, die mede met de inzet van de klankbordgroep tot stand is gekomen. We kijken ernaar uit om deze prachtige woningen in verkoop te brengen!”

‘De Ankerplaats’ biedt woonruimte aan verschillende doelgroepen: starters, doorstromers en senioren. Er worden twee-onder-een-kapwoningen met aangebouwde berging en ook rijwoningen ontwikkeld. Deze rijwoningen zijn er in twee varianten: drielaags en tweelaags. Dit laatste type maakt wonen en slapen op de begane grond mogelijk. Bovendien kunnen toekomstige bewoners kiezen voor een tal aan (duurzaamheids)opties, zodat de woning naar eigen smaak en levensbehoefte ingericht kan worden.

De werkzaamheden van ‘De Ankerplaats’ starten vermoedelijk eind 2018. Meer informatie is te verkrijgen via de website:

www.AnkerplaatsZwartewaal.nl

Afbeelding Gemeente Brielle en ABB tekenen overeenkomst ‘De Ankerplaats’

Meer nieuws

Nieuws
16 juli 2024
16 juli 2024

Feest op de bouwplaats van Land van ’t Hoff

Nieuws
11 juli 2024
11 juli 2024

Bouw gestart laatste eengezinswoningen Amstelwijck Park

Nieuws
2 juli 2024
2 juli 2024

Overeenkomst getekend voor ontwikkeling Waelhoven