Eerste woning Haags Buiten opgeleverd

29 april 2020
Afbeelding Eerste woning Haags Buiten opgeleverd

Datum: 29-04-2020

De eerste woning uit nieuwbouwproject Haags Buiten is opgeleverd

Vorige week is in Haags Buiten fase 1 gestart met de opleveringen van de eerste woningen. Op 29 april heeft wethouder Martijn Balster van gemeente Den Haag digitaal de sleutel overhandigd aan de gelukkige kopers. ABB Bouwgroep is de ontwikkelaar en bouwer van de populaire woonwijk. In totaal komen in Haags Buiten 275 woningen, bestaande uit grondgebonden woningen en huurappartementen. De laatste woningen zijn 28 april in de verkoop gegaan. 

Circa tien maanden na de start bouw zijn de eerste woningen in de nieuwe woonwijk in Den Haag opgeleverd. “De bouw is ondanks deze bijzondere tijd toch voorspoedig verlopen”, zo vertelt Jan Dekker, directeur bij ABB Bouwgroep. Kopers starten nu met klussen en inrichten, waarna ze straks van hun droomwoning kunnen genieten. Wethouder Balster: “Het college heeft een grote ambitie op het gebied van wonen. We bouwen ieder jaar 4000 nieuwe woningen, waarbij we veel oog hebben voor de betaalbaarheid. Haags Buiten is een mooi project. Ik wens de kopers veel woonplezier.”

Wonen in Haags Buiten
Haags Buiten is een populaire woonwijk. Inmiddels zijn een groot deel van de grondgebonden koopwoningen verkocht. Bij de ontwikkeling is gekozen voor een grote diversiteit aan woningtypen, zodat iedereen zich hier thuis voelt. Denk aan rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, maar ook aan herenhuizen en appartementen. In totaal kent het project 275 woningen.

De duurzame woonwijk geeft letterlijk en figuurlijk energie! Diverse slimme technieken worden toegepast, zoals een lucht-waterwarmtepompinstallatie, zonnepanelen en nog veel meer.

Op zoek naar een parkeerplaats hoeven de nieuwe bewoners niet. Er wordt een parkeergarage gerealiseerd voor de herenhuizen en appartementen. De twee-onder-een-kapwoningen hebben een parkeerplaats op eigen terrein en er komen meer dan voldoende openbare parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen worden in een hof tussen de woonblokken in de woonwijk geïntegreerd. De wijk blijft hierdoor voor een groot deel autoluw, waardoor de groene sfeer behouden blijft.

De verkoop van de laatste familiewoningen is gestart!
Op 28 april is de online verkoop van de laatste familiewoningen gestart. Deze fase bestaat uit twintig familiewoningen in fase 4 en acht reeds gerealiseerde familiewoningen in fase 1. Jan Dekker: “De belangstelling voor deze familiewoningen is ontzettend groot, waardoor ABB extra familiewoningen van fase 1 van verhuur naar verkoop heeft gebracht. We hebben veel aanmeldingen voor deze woningen.” De familiewoningen zijn ruime eengezinswoningen met een woonoppervlakte vanaf 129m², een heerlijke diepe achtertuin en minimaal 3 ruime slaapkamers. De bouw van de familiewoningen in fase 4 gaat binnenkort gegarandeerd van start! Dit is een unieke kans om een nieuwbouwwoning te kopen die ook daadwerkelijk gebouwd wordt. Verder worden de reeds in aanbouw zijnde familiewoningen in fase 1 spoedig opgeleverd. U kunt dus nu een woning kopen in Haags Buiten en deze zomer uw woning betrekken.

Geïnteresseerden kunnen alle informatie met betrekking tot de start verkoop vinden op:

www.haagsbuiten.nl

Afbeelding Eerste woning Haags Buiten opgeleverd

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop