Eerste oplevering energie-0 woning Wilgentuinen

11 juli 2017
Afbeelding Eerste oplevering energie-0 woning Wilgentuinen

Datum: 11-07-2017

Afgelopen vrijdag ontvingen de eerste bewoners uit fase 2 van het duurzame project Wilgentuinen in Rozenburg de sleutel van hun energie-0 woning. Het plan kent diverse twee-onder-éénkapwoningen en een vrijstaande woning. Allemaal zijn het duurzame energie-0 woningen. De bouw is gestart in december 2016. Het project is een ontwikkeling van ABB Bouwgroep uit Sliedrecht en is gebouwd door De Langen & Van den Berg uit Bergambacht.

Bijzonder duurzame nieuwbouw
De woningen zijn voorzien van alle gemakken waaronder standaard vloerverwarming op alle verdiepingen. Alle woningen uit het project voorzien daarnaast voor een groot gedeelte in hun eigen energieverbruik. Dit is een bijzonder aspect dat de woningen van Wilgentuinen anders maakt dan de standaard (nieuwbouw)woning.

De woningen hebben namelijk een EPC-waarde van nul (energielabel A) en voldoen hiermee al aan de bouwbesluiteisen van 2020. Hiermee zijn bewoners voorbereid op de toekomst en ervaren zij een hoger wooncomfort.

Energie nul wil zeggen dat bewoners een garantie van 25 jaar krijgen waarin de ‘vaste’ installatie (temperatuur en ventilatie) nul energie verbruikt. De woningen zijn bovendien zeer goed geïsoleerd en hebben een hoge luchtdichtheid waardoor de woningen weinig warmte verliezen. Door diverse technieken wordt er energie gewonnen uit duurzame bronnen en gerecycled uit restenergie. De combinatie van een goede isolatie en duurzame, zelf opgewekte energie leidt tot minder toevoer van energie. Hierdoor zijn kopers voorbereid op de toekomst en niet meer afhankelijk van toekomstige prijsstijgingen van gas.

Fase 3
Een vervolgfase met twee-onder-een-kapwoningen ligt in het verschiet. Wanneer deze woningen in verkoop gaan is nu nog niet bekend. Uiteraard kunnen belangstellenden zich in schrijven op de website van de Wilgentuinen, www.wilgentuinen.nl voor de nieuwsbrief. Zodra er meer bekend is over het in verkoop gaan van deze woningen zal dit uiteraard via de nieuwsbrief gemeld worden.

Afbeelding Eerste oplevering energie-0 woning Wilgentuinen

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop