De bouw van de nieuwe woonwijk Haags Buiten is gestart!

21 februari 2019
Afbeelding De bouw van de nieuwe woonwijk Haags Buiten is gestart!

Datum:  21 februari 2019

Wethouder Revis van de gemeente Den Haag slaat de eerste paal

Op woensdag 20 februari 2019 is de bouw van nieuwbouwproject Haags Buiten gestart. Wethouder Revis (Stadsontwikkeling & Wonen) van Den Haag heeft de eerste paal geslagen van het appartementencomplex, dat onderdeel uitmaakt van het nieuwbouwplan. De start van de bouw werd samen met ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep, woningcorporatie Rijswijk Wonen, gemeente Den Haag en verdere betrokkenen gevierd. ABB Bouwgroep is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw van het gehele project Haags Buiten dat in totaal uit circa 275 woningen. Haags Buiten is onderdeel van de nieuwe wijk Erasmus Veld. Erasmus Veld ligt in het verlengde van de populaire woonwijk Wateringse Veld.

Nieuwbouwproject Haags Buiten

Haags Buiten bestaat in totaal uit circa 275 woningen. Jan Dekker, directeur ontwikkeling bij ABB Bouwgroep: “We zijn verheugd dat we zijn gestart met de bouw van het appartementencomplex. Rijswijk Wonen heeft dit complex, bestaande uit 124 appartementen en 75 parkeerplaatsen, gekocht. We kijken ernaar uit om een prachtig appartementencomplex te bouwen voor Rijswijk Wonen. We wensen onze collega’s veel succes met de bouw van de appartementen.” Het appartementencomplex bestaat uit 17 verdiepingen. Voor het complex worden speciale schroefpalen gebruikt, zodat de omgeving geen last heeft van lawaai. Haags Buiten is een populair project. Afgelopen november startte de verkoop van 44 eengezinswoningen. Binnenkort start ook de bouw van deze grondgebonden woningen.

Rijswijk Wonen breidt uit met 124 sociale huurappartementen

Directeur bestuurder Kees Karsten: “Rijswijk Wonen levert met deze aankoop een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de tekorten aan sociale huurwoningen in de regio Den Haag. Rijswijk Wonen tekende in 2016 een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Den Haag om de sociale voorraad in Den Haag (met name grenzend aan Rijswijk) de komende 5 jaar met 250 tot 500 woningen uit te breiden.” De 124 appartementen en 75 parkeerplaatsen zijn bestemd voor de sociale verhuur en worden in 2020 verhuurd via Woonnet Haaglanden. De appartementen zijn geschikt voor zowel kleine huishoudens als kleine gezinnen. Daarmee voldoet het product aan de toenemende vraag vanuit de markt.

Gemeente Den Haag

Wethouder Boudewijn Revis (Stadsontwikkeling & Wonen): “De komende jaren groeit onze stad elk jaar met 4000-5000  inwoners, dus zijn nieuwe woningen hard nodig. Op het Erasmus Veld zetten we daar een volgende stap in, en worden door vier partijen zo’n 1000 woningen ontwikkeld. In deze ‘wijk van de toekomst’ kunnen alle Hagenaars modern, comfortabel en duurzaam wonen.”

Afbeelding De bouw van de nieuwe woonwijk Haags Buiten is gestart!

Meer nieuws

Nieuws
16 juli 2024
16 juli 2024

Feest op de bouwplaats van Land van ’t Hoff

Nieuws
11 juli 2024
11 juli 2024

Bouw gestart laatste eengezinswoningen Amstelwijck Park

Nieuws
2 juli 2024
2 juli 2024

Overeenkomst getekend voor ontwikkeling Waelhoven