Bouw van veelzijdige woonwijk De Kreek officieel van start

19 juni 2019
Afbeelding Bouw van veelzijdige woonwijk De Kreek officieel van start

Datum: 19 juni 2019

Bouw van veelzijdige woonwijk De Kreek officieel van start

Gisteren gaf wethouder Wendy Renzen-van Leeuwen, samen met Peter van Ling, directeur-bestuurder van Wonen Midden-Delfland en Erik den Breejen, directeur bij ABB Bouwgroep, het officiële startsein voor de bouw van de nieuwe woonwijk De Kreek in Den Hoorn. In deze groene en waterrijke wijk komen in totaal 116 grondgebonden woningen en 2 appartementencomplexen. De Kreek wordt in verschillende fasen gebouwd. De bouw van fase 1 is nu officieel van start gegaan. De woningen van fase 2 zijn momenteel in verkoop. De verkoop van fase 3, een appartementengebouw, start op woensdag 26 juni a.s.

Bouw van start
In het bijzijn van de kopers en betrokkenen van fase 1 werd de officiële start van de bouwwerkzaamheden gevierd. Wethouder Wendy Renzen–van Leeuwen prees het proces dat heeft geleid tot nieuwbouwproject De Kreek: “Door optimaal samenwerken en de inzet van alle partijen, is deze eerste Cittaslow woonwijk in de wereld tot stand gekomen. In De Kreek is het straks fijn wonen. Harmonie met het landschap, goede infrastructuur en veiligheid in de wijk staan centraal. Daar zijn wij als gemeente erg trots op!” Peter van Ling zei in zijn speech: “We zijn erg tevreden over de kwaliteit van project De Kreek, die ook in de huurwoningen tot uiting komt. In 2 fasen worden 64 huurwoningen gebouwd, waarmee we veel mensen van een nieuwe woning kunnen voorzien.” Erik den Breejen was ook enthousiast over het proces dat doorlopen is en dat de bouw nu van start is gegaan: “Naast de uitstekende samenwerking met de gemeente en Wonen Midden-Delfland, wil ik ook graag bureau Wissing bedanken voor hun inzet om er een mooi stedenbouwkundig plan van te maken. Dankzij die kwaliteit kunnen wij deze fantastische woningen bouwen, waar ik verwacht dat onze kopers met veel plezier wonen!”

Cittaslow woonwijk
De Kreek wordt een woonwijk waarin het dorpse karakter van de gemeente goed zichtbaar is. De omgeving van de woningen is zo ingericht, dat het er fijn is om te wonen en op bezoek te gaan.

Bij de ontwikkeling van De Kreek is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo zijn de woningen gasloos en liggen er PV-panelen op de daken. De straatverlichting werkt op zonne-energie. En je kunt er je elektrische auto opladen. Zelfs de woningen dragen bij aan de biodiversiteit.

De woonwijk bestaat uit drie delen die van elkaar gescheiden zijn door groene gebieden. In het groene gebied kunnen kinderen spelen met natuurlijk materiaal. Ook biedt de groene omgeving een mooie wandelroute door de wijk. Langs de hoofdweg komt een fleurig bloemenlint, zodat er bijen en vlinders kunnen leven.

Het regenwater wordt via speciale goten in de wegen en greppels afgevoerd naar de groene gebieden en de kreek. Hiermee wordt wateroverlast voorkomen bij hevige regenbuien. De groene speelplek loopt in natte periodes gedeeltelijk onder. Dit wordt een wadi genoemd. Via de steigers en stapstenen kom je met droge voeten aan de overkant. Het water zakt langzaam in de bodem, zodat de wadi na enkele uren weer droog is.

Afwisseling in de woningen
In De Kreek komen veel verschillende woningtypen te staan. Zo blijft de woonwijk je om iedere hoek van de straat verrassen. Ook zorgt dit voor een woningaanbod in verschillende prijsklassen. Op www.dekreek-denhoorn.nl staat informatie over de woningen die nog te koop zijn. Woningstichting Wonen Midden-Delfland verzorgt de verhuur van de huurwoningen www.wonenmd.nl.

Afbeelding Bouw van veelzijdige woonwijk De Kreek officieel van start

Meer nieuws

Nieuws
16 juli 2024
16 juli 2024

Feest op de bouwplaats van Land van ’t Hoff

Nieuws
11 juli 2024
11 juli 2024

Bouw gestart laatste eengezinswoningen Amstelwijck Park

Nieuws
2 juli 2024
2 juli 2024

Overeenkomst getekend voor ontwikkeling Waelhoven